Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa specială de somon.
Florin Dumitrescu propune o rețetă simplă, dar și delicioasă, atât pentru cei care sunt la dietă, cât și pentru cei care-și doresc să adopte un stil de viață sănătos. Este vorba despre somon cu garnitură de legume, preparat în modul inedit al bucătarului chef.
Ingrediente pentru 4 porții:
somon 800g
cartofi dulci 2 bucăți
brocoli 2 bucăți
unt 150g
usturoi 7 căței
cimbru 15g
grăsime de rață 120g
ulei de măsline 50ml
lămâie 1 bucată
Mod de preparare:
„Spălăm broccoli și îl lăsăm în apă cu sare sau oțet, timp de 20 de minute, după care îl clătim. Se porționează somonul în steakuri de câte 200 de grame și se curăță usturoiul și cartoful dulce. Punem într-un vas la topit grăsimea de rață împreună cu cartoful tăiat rondele groase și lăsăm să se gătească timp de 25-30 de minute, cu grijă, să nu se ardă. Încingem grătarul făcând punte între cele doua ochiuri și așezăm broccoli tăiat pe grătar, după ce l-am uns cu ulei de măsline.
Somonul îl gătim doar pe partea cu pielea, într-o tigaie cu unt, usturoi și cimbru. Îl lăsăm să se gătească până când atinge temperatura 53C la interior folosind termometru plitei pe inducție. Stoarceți jumătate de lămâie peste somonul proaspăt scos din tigaie. Pentru a fi siguri că peștele se rumenește frumos, nu se arde, iar carnea rămâne suculenta, vă recomand să folosiți și un capac.
Imediat ce aveți toate elementele gătite, apelați la creativitate și montați o farfurie frumoasă.”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe Youtube.
Te poate interesa și: Cum prepari untul acasă. Chef Joseph Hadad: „Merge atât întins pe pâine, cât și pus pe fripturi sau porumb copt”
Ingrediente:
Citește și: Piure de cartofi. Rețeta lui Florin Dumitrescu. Secretul care-l va face extrem de pufos
Mod de preparare:
„Pastele Carbonara nu au deloc nevoie de smântână de gătit. Totul se face din apa în care fierb pastele. Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste Carbonara, sfatul meu este să folosiți doar gălbenuș, bacon uscat și sărat, parmezan sau pecorino.
Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, prăjiți baconul în puțin ulei de măsline, iar dacă sunteți fani usturoi, putem adăuga și puțin usturoi. Cât se prăjește baconul, facem mixtul de ou și parmezan și separăm oul, avem nevoie doar de gălbenuș și de parmezanul ras. Amestecăm până obținem o pastă. Pentru o porție avem nevoie de o lingură, unde adăugăm și puțin ulei de măsline.
Apoi turnați puțin din apa în care fierb pastele peste bacon și lăsați pe foc ca să se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbinți, pastele se adaugă peste acest sos cu bacon. Amestecați bine. Opriți focul, puneți gălbenușul și radeți parmezanul sau pecorino. Amestecați bine și condimentați cu piper proaspăt măcinat. Pastele mele preferate. Poftă bună!”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe Youtube.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News