Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care sunt fructele de care ar trebui să ne ferim vara aceasta, dar și cele care ne vor pune silueta în pericol la toamnă.
Majoritatea dietelor recomandă să consumăm cât mai multe fructe pentru a slăbi. Contrar teoriilor populare, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția asupra zaharurilor din fructe și la aportul caloric pe care îl aduc acestea, dacă sunt consumate în cantități mari.
Potrivit medicului, pe podiumul fructelor care îngrașă, vara am putea pune cireșele, iar toamna strugurii.
„Pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă vor fi strugurii care bat orice. Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte. Iar cireașa e grea. Un kilogram de cireșe e un castron un pic mai mare. Căpșunile măcar nu au risc pentru siluetă. Dar cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă,” a declarat medicul Mihaela Bilic la Digi24.
Dr Mihaela Bilic: Top 12 fructe și legume “murdare”. Căpșunile, cel mai mare conținut de pesticide
"Organismul e foarte interesant. E atât de performant construit, încât ceea ce numim noi nesănătos, că aici avem o problemă cu definiția. Deci noi avem prejudecăți, ne-a ajutat și medicina să zic așa, în anii 1970 au fost acuzate grăsimile de tot ceea ce e mai rău. Dar acolo a fost o conspirație în spate!
După 50 de ani, acum se vorbește de faptul că industria zahărului a plătit grav pentru studiile alea, ca să nu iasă zahărul vinovat. Pe bune! Aici nu mai e mister!
Când au acuzat grăsimile, abia atunci a început lumea să se îngrașe, pentru că toată lumea a fugit de grăsime, care are 9 kalorii pe gram și s-au dus spre făinoase și spre zahăr, care au 4 kalorii pe gram, dar care îngrașă mai mult decât kaloriile pe care le conțin.", a declarat Mihaela Bilic, în podcast-ul lui Mihai Morar, "Fain și Simplu".
De ce îngrasă mai mult zahărul decât grăsimea?
"Pentru că din zahăr și făinoase putem face grăsime în momentul în care ele ajung în sistem, apare hormonul numit insulină. Și pe asta s-a bazat tot ceea ce au însemnat faimoasele cure de slăbire proteice. Ce și-au dat seama medicii? Că în momentul în care noi nu avem hormonul numit insulină în sânge, organismul nu poate face grăsime. Foarte interesant! Chiar dacă ăi dai grăsime pură, proteine, el are nevoie de acest hormon, singurul capabil să ia kalorii din sânge și să le transforme în depozite de grăsime. E un paradox aici! Și putem să-l păcălim pe metabolism!", a mai spus medicul, potrivit Dc News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News