În noaptea dintre ani, românii trebuie să respecte mai multe tradiții, pentru a avea parte de mai multe beneficii, în 2023.
De Revelion, românii au extrem de multe tradiții, pe care le respectă din dorința de a se bucura tot anul de prosperitate materială, dar și de fericire. În noaptea dintre ani trebuie să avem bani în buzunare, să mâncăm pește, dar, nu trebuie să uităm nici să consumăm anumite fructe.
Încă din vremurile străvechi, anumite preparate erau nelipsite de pe masa de la Revelion, astfel încât orice om de rând avea câte puțin din fiecare, pentru ca noul an să fie mult mai bun. Aceste preparate sunt văzute de foarte mulți oameni și ca o formă de speranță.
Așadar, pe lângă mâncărurile pe care le știi deja, de pe masa din această seară nu trebuie să lipsească nici smochinele sau rodiile. Tradiția spune că acestea sunt simbolul fertilității, iar cuplurile care-și doresc să aibă un copil, ar trebui să le consume neapărat, în noaptea dintre ani.
De asemenea, nici strugurii sau merele n-ar trebui să fie evitate, pentru că acestea sunt semn de belșug și de prosperitate. Tot tradiția ne mai spune că peștele trebuie consumat neapărat în această noapte, pentru că se crede că cei care vor degusta preparatele de pește de Revelion vor trece anul așa de lin cum înoată și peștele în apă. Problemele vor fi astfel mai ușor de rezolvat, iar necazurile se vor ține la distanță.
Când vine vorba de carne, în această noapte ar trebui să ne focusăm asupra curcanului și cocoșului. În acest fel, vei avea parte de bunăstare și noroc, în noul an.
Poate te interesează și: Mesaje și urări de Anul Nou. Cele mai inspirate gânduri pe care să le transmiți celor dragi
Și, pentru a ne asigura că vei avea pe masa de Revelion cele mai delicioase preparate, dar care s-ți aducă, în același timp, și bunăstare și prosperitate, în noul an, am discutat cu cei mai buni bucătari. Chef Salvo Lo Castro ne-a propus astfel o rețetă de curcan întreg, care, pregătit cu doar câteva ingrediente, va fi un adevărat deliciu culinar.
Urmează pașii simpli de mai jos și bucură-te de un preparat extrem de delicios, la trecerea dintre ani.
Ingrediente:
- curcan
- sos soia
- condimente (rozmarin, sare, piper, oregano, miere)
- ketchup
Te-ar putea interesa și: De ce este bine să ne sărutăm sub vâsc, de Revelion. Tradiția planetei magice a nopții dintre ani
Mod de preparare:
„Curcanul putem să-l pregătim în modul tradițional. Un curcan întreg, îl curățăm bine și îl pregătim la cuptor. Facem un sos cu miere, ketchup, punem la ochi, după gust, rozmarin, oregano proaspăt, sare, piper și un pic de sos de soia. Cu o pensulă, punem tot acest sos pe interiorul și exteriorul curcanului. Când e gata, ai mâncat cel mai bun curcan din viața ta.”, a declarat chef Salvo Lo Castro, în exclusivitate pentru Spectacola.
Te poate interesa și: Artificiile, boală curată. Ce se întâmplă în corpul tău chiar dacă ești doar spectator. Ce se întâmplă dacă inhalezi fum de artificii în fiecare an
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News