Fructele cu cel mai scăzut conținut de zahăr. Au și beneficii importante pentru sănătate

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Iată care sunt cele mai potrivite fructe pe care le poți integra în dieta ta, dacă nu vrei să ai probleme cu kilogramele în plus.

Fructele sunt extrem de importante în alimentația oricărei persoane. Cercetările arată că cei care consumă în mod regulat fructe au un risc redus de a suferi de anumite afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă și diabetul de tip 2.

Astfel, pentru a-ți menține sănătatea la un nivel cât mai optim, ia în considerare creșterea consumului de fructe. Există mai multe opțiuni ideale în acest sens, care vi și cu un conținut scăzut de zahăr, motiv pentru care nu ai niciun motiv pentru care să nu le consumi zilnic, notează EatThis.  

Grapefruit


Grapefruitul este un fruct citric subtropical încărcat cu multe substanțe nutritive. Potrivit unui studiu, acesta este o sursă puternică de naringină, un polifenol legat de reducerea tensiunii arteriale și de rezistența la insulină.

În plus, o jumătate de porție de grepfrut conține 13% din cantitatea zilnică de vitamina A, care este esențială pentru sănătate. 

Citește și: Cele mai bogate alimente în fier. Trebuie să le consumi pentru a sta departe de anemie


Mure


Murele sunt bogate în antociani, iar cercetările spun că ele influențează pozitiv căile implicate în reglarea glicemiei.

Într-un alt studiu s-a observat un control îmbunătățit al glucozei în rândul bărbaților supraponderali sau obezi ce au introdus în meniul lor acest fruct, timp de o săptămână. Aceștia au căpătat o mai mare sensibilitate la insulină, un factor esențial pentru prevenirea diabetului de tip 2.


Căpșuni

În afară de faptul că au un procent de zahăr scăzut, nutrienții din căpșuni sunt asociați cu un risc cardiovascular mai scăzut. Polifenolii, fibrele, vitaminele și mineralele au beneficiile extraordinare, când vine vorba de sănătatea inimii. Așadar, vin la pachet cu puține calorii și multe avantaje pentru organism, un motiv în plus pentru care să le consumi cât mai mult în sezonul cald.

VEZI și: Ce nu știi despre chimion, condimentul confundat adesea cu chimenul. Joseph Hadad: „Sunt diferite”

Kiwi


Pe lângă conținutul său scăzut de zahăr, kiwi este plin și de alți nutrienți benefici.

Cercetările extinse susțin faptul că acest fruct este bun pentru gestionarea constipației, datorită conținutului de fibre solubile și insolubile. Fibrele solubile și insolubile înmoaie și adaugă volum scaunului, făcându-l mai ușor de eliminat. Un studiu din 2010 a constatat că introducerea a două kiwi pe zi în alimentație, timp de patru săptămâni, a crescut frecvența scaunelor la adulții sănătoși și la cei cărora se confruntă cu probleme ale intestinului sau cu constipația.

Guava

Guava conține o cantitate semnificativă de vitamina C, de peste patru ori mai mare decât cea a portocalelor. Vitamina C este un antioxidant puternic, adesea căutat pentru a atenua răcelile de sezon. Un studiu a constatat faptul că consumul zilnic de 1 gram de vitamina C a redus durata simptomelor de răceală severă, motiv pentru care trebuie să consumi mai multe bucăți din acest fruct destul de rar întâlnit pe mesele românilor.

VEZI și: Patru alimente care te vor ajuta să dormi mai bine și să scapi de stres. Trebuie să le consumi înainte de culcare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel