Fructul bogat în vitamina C care te ajută să dormi mai bine. Recomandarea dieteticienilor pentru un somn odihnitor

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Un somn bun este esențial pentru sănătatea organismului. Există un aliment cu puține calorii și multe fibre care te va ajuta să te relaxezi imediat ce te bagi în pat. Și, în plus, nu va trebui să renunți la gustul dulce. 

Orice dietă ar trebui să includă fructe. Sunt recomandate datorită proprietăților sale, care sunt pline de vitamine și minerale esențiale pentru organism. Deși uneori consumul poate fi limitat, de exemplu în cazul persoanelor cu afecțiuni renale din cauza nivelurilor ridicate de potasiu, Ministerul Sănătății din Spania recomandă consumul a cel puțin 3 porții de fructe pe zi. Efectele asupra corpului uman pot fi atât de variate, încât există chiar fructe precum ananasul, care te pot ajuta să dormi mai bine.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care cauzează un miros neplăcut al respirației. Medicul Mihail Pautov a realizat un top 4: „Degeaba te speli 10 minute pe dinți”

Toate aceste beneficii diferite îi fac pe oameni să devină mai conștienți de ce sunt bune fructele. Astfel, în funcție de obiectivele fiecăruia, unii aleg portocalele și mandarinele pentru a evita răcelile sau kiwi-ul pentru a combate constipația. Dar, ce faci dacă nu dormi bine? Pentru asta, există câteva fructe care te pot ajuta, cum ar fi cireșele sau bananele. Însă, în timp ce prima are o perioadă sezonieră și a doua poate provoca unele probleme gastrointestinale, dieteticienii recomandă ananasul. Este sărac în calorii și conține multe fibre, printre alte beneficii.

Te-ar putea interesa și: Alimentul cel mai des consumat în post care devine o bombă calorică dacă gătit greșit. Mihaela Bilic: „De la 70 de calorii pe 100 de grame, ajunge până la 450”

De ce să mănânci ananas seara pentru un somn mai bun

Mulți experți subliniază proprietățile excelente ale ananasului. Acest fruct este plin de vitamine, precum C, care ajută la prevenirea răcelilor, dar și de A, B și acid folic. În plus, conține minerale necesare organismului, precum potasiu, magneziu, zinc, fier și iod. Toate aceste beneficii fac ca ananasul să fie încărcat cu antioxidanți capabili să combată radicalii liberi care provoacă, printre altele, îmbătrânirea prematură a celulelor.

Includerea ananasului în dieta zilnică contribuie astfel la întărirea sistemului imunitar, la fel cum face și cu oasele. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduce tensiunea arterială. Mai mult, are un impact important asupra elasticității pielii, lăsând-o strălucitoare și sănătoasă. Nivelurile sale scăzute de calorii îl fac un aliat în pierderea în greutate.

Te-ar putea interesa și: Ce facem dacă am exagerat cu mâncarea. Dr. Mihaela Bilic a oferit trei variante: „Alimentația nu trebuie să fie perfectă în fiecare zi”

Dar, fără îndoială, una dintre recomandările dieteticienii este să-l consumi seara pentru a favoriza somnul. Ananasul este o sursă bogată de triptofan, un aminoacid care produce melatonină. O activare bună a acestui hormon induce relaxarea, așa că includerea ananasului cu câteva ore înainte de culcare ar putea ajuta la combaterea problemelor precum insomniile, notează 20minutos.es.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel