Fructele și legumele sunt, în general, extrem de bune pentru o viață sănătoasă și o dietă cât mai echilibrată. Însă, specialiștilor le-a atras atenția un fruct în mod deosebit, care face minuni asupra sistemului imunitar.
Dacă te simți vreodată indispus, obosit sau epuizat, acestea ar putea fi niște semne asupra faptului că sistemul tău imunitar este afectat.
Partea bună este că există modalități prin care-l poți face din nou sănătos. A avea o dietă sănătoasă, care constă în multe substanțe nutritive, este una dintre modalitățile prin care te poți asigura că organismul tău luptă împotriva oricăror invadatori străini care încearcă să intre în corpul tău și să te îmbolnăvească. Fructele sunt una dintre alegerile alimentare sănătoase pe care le poți face atunci când lucrezi la creșterea și funcționarea celulelor imunitare.
Potrivit specialiștilor cel mai bun fruct pe care să îl consumi pentru un sistem imunitar mai puternic este kiwi, potrivit EatThis.
"Deși consumul unui singur aliment specific nu are puterea de a transforma complet sistemul imunitar, dieta și obiceiurile alimentare în general pot contribui la întărirea lui și la îmbunătățirea timpului de recuperare după o boală sau o infecție. Este posibil să fi auzit că "a mânca un măr pe zi ține doctorul departe". Dar, există atât de multe alte fructe care merită lumina reflectoarelor.", spun specialiștii.
Specialiștii își întăresc, de asemenea, ideea asupra faptului că fructele deosebit de bogate în vitamina C și alți antioxidanți pot ajuta la întărirea sistemului imunitar. Kiwi este o opțiune de top atunci când vine vorba de această vitamină antioxidantă.
"Fructul kiwi este una dintre principalele surse de vitamina C. De fapt, un 1 kiwi de mărime medie conține 71% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, aproape la fel de mult ca și consumul unei portocale întregi de mărime medie.”, continuă doctorii.
Vitamina C a fost asociată de mult timp cu promovarea unui sistem imunitar sănătos și puternic. Acest lucru se datorează capacității sale de a susține diverse funcții celulare, de a diminua inflamația și de a proteja împotriva stresului oxidativ.
Există unele dovezi care susțin o legătură directă între consumul de kiwi și întărirea sistemului imunitar. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition, care a primit finanțare de la Zespri, compania care comercializează kiwi, sugerează că kiwi auriu a ajutat la reducerea atât a severității, cât și a duratei anumitor simptome de infecție a tractului respirator superior la adulții sănătoși în vârstă. Fructul a crescut, de asemenea, concentrația plasmatică de vitamina C, care reprezintă conținutul corporal total de vitamina C.
În general, în timp ce kiwi poate fi un fruct puternic, este totuși important să ai o dietă echilibrată pentru a te menține sănătos. Dacă nu îți place kiwi, din fericire, există o mulțime de alte opțiuni de fructe și legume colorate pe care Institutul Național de Sănătate le recomandă pentru a vă îndeplini valoarea zilnică de vitamina C.
De exemplu, o portocală medie conține 78% din valoarea zilnică de vitamina C, în timp ce o jumătate de cană de broccoli fiert are 57%. De asemenea, puteți alege să mâncați un ardei roșu dulce, crud, care are 106% din valoarea zilnică.
"În cele din urmă, consumul unei varietăți de alimente pe bază de plante și bogate în antioxidanți, inclusiv fructe, legume, cereale integrale, nuci și semințe, reprezintă cea mai bună practică pentru un sistem imunitar mai bun", au conchis specialiștii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News