Fructul recomandat de Harvard: Previne cancerul, infarctul, diabetul și facilitează pierderea în greutate

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/mancare-produse-alimentare-sanatos-mana-9811474/
Descriere foto: Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/mancare-produse-alimentare-sanatos-mana-9811474/

Aceste fructe, foarte consumate în România, oferă numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor nutritiv. Printre acestea se numără prevenirea astmului, controlul colesterolului și contribuția la pierderea în greutate.

Mărul, unul dintre cele mai populare fructe din întreaga lume, ar putea avea un efect semnificativ asupra sănătății noastre, potrivit cercetărilor de la Universitatea Harvard. Disponibile pe tot parcursul anului în Spania, aceste fructe sunt încărcate cu nutrienți esențiali pentru organism.

Proprietăți nutritive

 

Un măr mediu, echivalent cu aproximativ 95 de calorii, oferă o gamă impresionantă de nutrienți: 0 grame de grăsimi, 1 gram de proteine, 25 grame de carbohidrați, 19 grame de zahăr natural și 3 grame de fibră. Dar în afara profilului lor nutrițional de bază, merele sunt bogate în fibre (atat insolubile, cat și solubile), fitochimicale precum quercetina, catechina, acid clorogenic și antocianină, precum și vitamina C.

Quercetina, un tip de flavonoid prezent în mere, are efecte antioxidante și antiinflamatorii, în timp ce pectina, o fibră solubilă, nu numai că poate ajuta la prevenirea constipației, dar poate avea și un impact în reducerea colesterolului LDL, cunoscut sub numele de "colesterol rău". În plus, pectina este fermentată de bacteriile benefice din colon, ceea ce produce acizi grași cu lanț scurt care pot juca un rol crucial în prevenirea bolilor cronice, cum ar fi anumite tipuri de cancer și tulburări intestinale.

 

Totuși, este important să subliniem că pentru a obține beneficiul maxim al merelor, este preferabil să le consumăm proaspete și întregi. Coaja mărului conține cea mai mare parte a nutrienților, iar aruncarea acesteia înseamnă pierderea unei părți semnificative din fibre și majoritatea flavonoizilor.

Procesele precum deshidratarea sau uscarea merelor elimină vitamina C, care se concentrează în principal în pulpă și adesea adaugă zahăr suplimentar, crescând numărul de calorii. Chiar și sucul de mere, prin filtrare și pasteurizare, își pierde cea mai mare parte din flavonoizi și fibre, scrie 20min.es.

 

Experții de la Harvard spun că merele pot preveni bolile de inimă, ne protejează de diabetul de tip 2, chiar și de cancer

 

 

Deși studiile pe subiecți umani au arătat rezultate mixte, există dovezi care sugerează o asociere între un consum crescut de mere și un risc mai mic de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel pulmonar, de colon și al tractului digestiv.

Merele pot fi o adăugare gustoasă și nutritivă la dieta noastră zilnică, cu potențialul de a oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Totuși, este important să ne amintim că niciun aliment nu este o panaceu, iar o dietă echilibrată și variată este cheia pentru menținerea unei bune sănătăți pe termen lung.

 

VEZI ȘI: Greșeala care ne îmbolnăvește colonul. Dr. Sava: Cel mai sănătos mod de a sta pe WC. Elimini tot:

https://www.spectacola.ro/greseala-care-ne-imbolnaveste-colonul-dr-sava-cel-mai-sanatos-mod-de-a-sta-pe-wc-elimini-tot_38240.html

 

VEZI ȘI: Salata pe care mulți români n-au încercat-o, dar care are beneficii uimitoare pentru sănătate. Mihaela Bilic: „Mamele noastre nu au fost obișnuite să o gătească”:

https://www.spectacola.ro/salata-pe-care-multi-romani-n-au-incercat-o-dar-care-are-beneficii-uimitoare-pentru-sanatate-mihaela-bilic-mamele-noastre-nu-au-fost-obisnuite-sa-o-gateasca_38215.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel