Invitat la podcastul lui Adrian Artene, celebrul Gabriel Dorobanțu a vorbit despre nemulțumirea pe care a avut-o de-a lungul vieții sale, dar și despre cum a simțit că nu muncește suficient pentru cariera sa.
Gabriel Dorobanțu este un cântăreț român de muzică ușoară, foarte popular în anii ’80 și ’90. Este cunoscut pentru stilul său melodios și romantic, având o voce caldă și distinctivă care l-a făcut apreciat de generații întregi. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Hai, vino iar în gara noastră mică” și „Să nu vii iar să mă cauți”, care au devenit șlagăre.
Cunoscut pentru cariera sa strălucitoare în muzica ușoară românească, Gabriel Dorobanțu a vorbit deschis despre nemulțumirile sale legate de experiența în televiziune. Artistul a subliniat că, deși nu a fost dezamăgit de parcursul său, a simțit că nu a avut întotdeauna sprijinul necesar pentru a-și valorifica pe deplin potențialul. Acesta a explicat că lipsa unui regizor artistic care să ofere îndrumare profesională a fost o provocare constantă în cariera sa. De asemenea, Gabriel Dorobanțu a menționat că a reușit să se adapteze prin intuiție și prin faptul că a fost nevoit să învețe de unul singur anumite lucruri. El a evidențiat că, în acea perioadă, regizorii de platou erau foarte rar implicați, iar sprijinul pentru artiști era insuficient, deși echipele tehnice, cum ar fi cele de imagine, au oferit un ajutor important.
„Nu există o dezamăgire, există nemulțumire. O nemulțumire că nu muncesc suficient, însă nu din pricina mea. Nu am avut oameni la momentul respectiv care să înțeleagă cât pot eu. Fac o critică, nu o să mă judece nimeni pentru că au trecut vremurile. Ți se pare normal să filmezi ani de zile în televiziune și să nu existe regizor de platou? Regizor artistic care să îți spună ce să faci? Numai intuitiv am făcut totul, numai din învățătura furată de ici, de colo am reușit să facem aceste lucruri. Foarte rar s-a întâmplat ca în televiziune să lucrăm cu regizor de platou. Nu vorbesc de cei de la imagine care sunt oameni excepționali și ne-au ajutat foarte mult”, a spus Gabriel Dorobanțu.
Te-ar putea interesa și: Chef Joseph Hadad a dezvăluit care este marele regret din viața sa: „A fost un şoc foarte puternic”
Gabriel Dorobanțu a vorbit și despre schimbările drastice din industria televiziunii, comparând modul în care erau realizate emisiunile în trecut cu situația actuală. El a rememorat perioada în care Televiziunea Română concura cu posturi de renume internațional, datorită calității producțiilor și dedicației oamenilor implicați. Artistul a subliniat faptul că în acele vremuri televiziunea românească excelează prin gustul rafinat și inteligența artistică. În schimb, în prezent, consideră că aceste calități s-au pierdut, iar lipsa creatorilor devotați a afectat semnificativ calitatea programelor difuzate.
„În televiziune, pentru cine nu știe, atunci când filmezi un recital, ceea ce nu se mai întâmplă acum, nu înțeleg de ce, totul este cu multă lume, la grămadă, nu înțeleg de ce. (...) Trebuie să vină oameni în spatele tău care să îți propună și tu să participi. În felul acesta ajunsese Televiziunea Română să concureze cu cea franceză, atunci când Vornicu era director la televiziune. Prin bun gust, prin calitatea artistică, prin inteligența cu care se făceau emisiunile, prin oamenii care erau devotați meseriei și erau creatori. Acum nu mai există creatori”, a declarat Gabriel Dorobanțu, în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News