Gabriela Cristea le-a dezvăluit fanilor săi cum obișnuiește ea să prepare salata de vinete.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Gabriela Cristea este o gospodină desăvârșită, care obișnuiește să le împărtășească fanilor săi diferite trucuri din bucătărie. Chiar dacă vedeta are o carieră destul de solicitantă, aceasta reușește, în aceeași măsură, să facă față cu brio și vieții de familie, încercând mereu să-i răsfețe pe cei dragi cu diferite preparate tradiționale. Salata de vinete este, fără doar și poate, unul dintre cele mai iubite preparate în rândul românilor și se pare că aceasta este apreciată și în familia vedetei de la Kanal D. Așadar, aceasta s-a filmat chiar în timp ce prepara acest fel de mâncare, unde folosește și un ingredient inedit.
„O să fac o maioneză, o să pun multă sare în maioneză, astfel încât nu voi mai pune în vinete. Noroc că maioneza se face repede, fac puțină, nu foarte multă. După care e momentul să tocăm vinetele, de azi noapte le-am pus într-o sită. După ce am tocat și vinetele, pun doi căței de usturoi, nu mult, pentru că nu vreau să avem problemele cu stomacul. Amestec repede și sunt aproape gata. Și am terminat, gata”, a dezvăluit Gabriela Cristea pe rețelele de socializare.
În timp ce Gabriela Cristea propune o rețetă tradițională, celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic le dezvăluie fanilor săi o rețetă excelentă de salată de vinete, potrivită și pentru persoanele aflate la dietă. Și aceasta conține maioneză, însă preparată într-un mod inedit.
„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? În primul rând, trebuie să faci vinetele direct în flăcări. Apoi, le curățăm și le lăsăm la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze, să se înnegrească. Surpriza este că adaugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare.”, a declarat și Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.
Așadar, Mihaela Bilic promite că gustul va fi la fel de delicios, chiar dacă nu folosim la fel de mult ulei precum recomandă rețeta tradițională. Vedeta spune că nu mai trebuie să ne ghidăm după concepțiile preconcepute conform cărora grăsimea este cea care oferă gust mâncărurilor și să experimentăm și variantele dietetice, care sunt la fel de gustoase.
„Punem vinetele într-un bol mare cu gălbenușul și ulei și frecăm cam 5, până la 10 minute. Cu cât frecăm mai mult, cu atât o să se facă ca o spumă, pentru că maioneza se face în timp ce amestecăm. Deci nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinere dietetică și delicioasă. Încercați să o să vă convingeți. Eu folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimb gustul.”, a mai dezvăluit medicul nutriționist.
Citește și: Carmen Brumă, rețetă de salată orientală, de dietă: „Foarte utilă pentru femeile de peste 40 de ani”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News