Gabriela Cristea le-a dezvăluit fanilor propria rețetă de zacuscă.
Suntem în plin sezon de toamnă, când toate gospodinele își pregătesc cât mai multe conserve pentru sezonul rece, iar aici putem vorbi de la murături și compot, până la celebra zacuscă. Nici Gabriela Cristea nu a uitat să-și aprovizioneze cămara cu astfel de delicatese, vedeta pregătind rețeta de zacuscă a soacrei sale. Pentru a-și inspira și fanii, aceasta a realizat, ca de obicei, și un videoclip, unde le-a dezvăluit internauților pas cu pas cum trebuie făcută delicatesa toamnei.
„Ieri am copt tot ce trebuia, adică vinetele, ardeii kapia, am curățat roșiile și le-am dat pe răzătoare și le-am scăzut. Am și fasole pusă de aseară. Mai avem nevoie de ceapă, ulei de floarea soarelui, cimbru și foi de dafin, sarea și piperul de bază. E momentul să mărunțim totul, mai puțin fasolea. Prima dată, începem cu ceapa, o pun la tocat, eu nu o prăjesc sau o fierb înainte, pur și simplu o trec prin mașina de tocat. După ce ați tocat ceapa, vă sfătuiesc să o luați în mână și să o stoarceți bine de zeamă.”, a dezvăluit Gabriela Cristea pe Faceebok.
Te-ar putea interesa și: Zacusca, pericol pentru siluetă? Singurul mod în care o poți consuma, fără să te îngrași. Cristian Mărgărit: „Mare atenție” / VIDEO
În continuare, vedeta toacă atât ardeii, cât și vinetele la robotul special, pe care le combină ulterior cu restul ingredientelor într-o oală de fontă. Vedeta adaugă apoi și câteva condimente după gust, pentru a-i oferi o aromă aparte acestui fel de mâncare popular. Mai mult, pentru ca zacusca să nu se prindă de fundul oalei, este necesar să amesteci continuu în oală.
„Continuăm cu ardeii, cu vinetele la tocat. Știu că o să mă întrebați de cantități, dar mare lucru nu pot să vă spun, este în funcție de cum vă place vouă, mie îmi place cu mai puține roșii, cu puțin ulei și cu mai mulți ardei, nu știu să vă dau niște proporții. De la început eu pun și puțin cimbru, doar de aromă. M-am hotărât să pun și doi chilli. Ideea este să puneți zacusca într-o oală cu fund dublu și să amestecați continuu, astfel încât ea să nu se prindă.”, mai spune prezentatoarea TV.
Partea cea mai interesantă dintre toate este că vedeta obține în aceeași zi două tipuri de zacuscă. Prima, doar din vinete, ardei și restul ingredientelor mărunte discutate mai sus, iar cea de-a doua și cu fasole. Tot ce trebuie să faci este să păstrezi jumătate din compoziția de bază, în care să adaugi boabele fierte în prealabil.
„Am pus zacusca la fiert, pe o flacără foarte mică, trebuie să fiarbă ore bune. Încet, încet, trebuie să punem și puțin ulei, pe care îl încorporăm ușor. Între timp, ne ocupăm de fasolea pe care am pus-o de aseară la înmuiat. A venit momentul să o punem și în borcane. Apoi, jumătate din zacuscă așteaptă să fie combinată cu fasolea fiartă, pe care o aruncăm în oală. O mai lăsăm să fiarbă câteva minute și apoi o punem în borcane.”, a continuat vedeta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News