Gest impresionant făcut de Cristina Herea, jurnalistă România TV

Data publicării:
Cristina Herea, foto Instagram
Descriere foto: Cristina Herea, foto Instagram

Gest demn de aplaudat făcut de Cristina Herea!

Autoarea cărții „România Necunoscută" a donat 100 de exemplare Bisericii Române Ortodoxe din Nisa. Toate fondurile vor fi exclusiv folosite la realizarea picturilor și construcția acestui edificiu religios. 


2. -imagine fara descriere- (cristina-herea_32061300.jpg)

„La Sfânta Liturghie, am fost onorată și emoționată să întâlnesc români minunați care poartă în suflet credința și valorile acestui popor. Mulțumesc Părintelui Paroh Radu, dar și maestrului Dan Puric, alături de care am fost împreună la eveniment printr-o frumoasă coincidență!", a declarat Cristina Herea.

 

Pe de altă parte, la invitația Consului General al României la Marsilia, Aurelia Grosu, jurnalista România TV Cristina Herea a oferit câteva zeci de exemplare ale cărții sale, România Necunoscută, membrilor echipajului Bricului Mircea, acostat în portul Toulon, Franța, dar și invitaților la dineul organizat în Portul Seine sur Mer.

3. -imagine fara descriere- (cristina-herea_76566700.jpg)

 

"Am avut bucuria de a întâlni aici personalități remarcabile atât din România, cât și din Franța - domnii Sorin Câmpeanu (fost ministru al Învățământului, președintele celei mai mari organizații academice francofone AUF), Ioan T. Morar (prestigios jurnalist) și David Galtier (vicepreședinte al regiunii Aix-Marseille-Provence). Alături de domniile lor, cu toții am contribuit la un eveniment veritabil de diplomație culturală care să promoveze România în inima Franței”, ne-a declarat Cristina Herea.

Cristina Herea nu este la primul eveniment de acest gen. Reamintim că jurnalista România TV a lansat cartea România Necunoscută anul trecut și la Paris, New York, Cannes, Chișinău și Cahul, toate beneficiile fiind donate în cadrul unor acțiuni caritabile.

 

4. -imagine fara descriere- (cristina-herea_05578500.jpg)

 

 

Cartea este scrisă sub îndrumarea profesorului doctor Constantin Dumitru Dulcan, iar Lucian Romașcanu a semnat începutul cărții. 

„Este o lucrare scrisă cu sufletul și mi-am dorit ca această scriere să fie ca un drum inițiatic în care sufletul să ți se odihnească. Totodată mi-am dorit ca România să fie cunoscută și pentru ceea ce a dat lumii de mii de ani: una dintre cele trei icoane pictate de Apostolul Luca se află aici, în România, prima Biblie creștină a fost scrisă aici, pe teritoriul României. Tot România adăpostește și singura biserică din piatră în care se slujește neîncetat de 2000 de ani! Cartea îi este dedicată fetiței mele, Ekaterina Maria", a declarat jurnalista în cadrul lansării de la Paris, la care au luat parte corpuri diplomatice, oameni de cultură și reprezentanți ai ambasadelor.

 

VEZI ȘI: Simina Stroe, influencer, interviu la Spectacola. Ce a inspirat-o să devină creator de conținut / video:

https://www.spectacola.ro/simina-stroe-influencer-interviu-la-spectacola-ce-a-inspirat-o-sa-devina-creator-de-continut-video_40614.html

 

 

VEZI ȘI: Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă:

https://www.spectacola.ro/dana-budeanu-reactie-in-cazul-profesorului-in-fusta_40601.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel