Ce alimente trebuie sa consumi pe canicula și ce trebuie sa eviti. specialiștii, semnal de alarma

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Vara aceasta va fi una fierbinte. Aflați ce alimente sunt recomandate pentru a vă menține temperatura la un nivel optim.

Cu ocazia acestei veri ar trebui să ne gândim la un detox serios și să renunțăm la alimentele care ne pot dăuna. În cazul celor din urmă putem include atât alimente grase, cât și cele procesate. Un element important pentru această vară este hidratarea corpului nostru.

Mereu în timpul sezonului cald trebuie să acordăm atenție sporită alimentelor pe care le consumăm.

Ce alimente să consumi pe caniculă

Astfel, supa este unul dintre alimentele care te ajută să te hidratezi foarte bine. Este excelentă pentru vară. Alege una formată din legume, cât mai ușoară. Este o alegere mai bună în detrimentul supei cu carne.

Un alt aliment care te va ajuta să te păstrezi fresh pentru această vară este roșia. Roșiile conțin licopen, un antioxidant cunoscut ce previne cancerul. Ele sunt 94% apă și sunt perfecte într-o salată sau într-un sendviș și să le consumi în timpul zilei.

Un alt aliment foarte hidratant este castravetele. Acesta conține foarte multă apă și conferă un sentiment de prospețime. Avantajul lor este că se pot consuma și cruzi.

Un alt aliment la care, probabil, nu te-ai fi gândit, este frunza verde. Frunzele verzi sunt compuse din 80-95% apă. Acestea se digeră și ușor, prin urmare. Îm momentul în care intră în procesul de digestie, frunzele verzi oferă un sentiment de răcire pentru organism.

Ardeiul iute este recomandat în această vară deoarece ajută la perfecționarea circulației sângelui și ajută la eliminarea toxinelor prin intermediul transpirației. De asemenea, în cel mai scurt timp va provoca și răcirea corpului.

Frunzele de țelină sunt extraordinare în timpul verii. Acestea sunt benefice pe timpul zilelor de vară deoarece conțin puține calorii și au apă în procent de 95%.

Când vine vorba de broccoli, aceste legume au un nivel ridicat de fibre care ajută digestia într-un mod alert. Acestea mențin sub control nivelul de zahăr din sânge. Fiind 91% apă, aceste legume vă răcoresc și merită să fie consumate.

Pepenele galben este delicios și poate înlocui chiar și apa. El se găsește în timpul verii și are un conținut scăzut de calorii și ridicat de apă, având peste 95%.

Fructe de pădure se pot consuma în toată perioada anului datorită antioxidanților pe care le conțin. Murele, afinele, zmeura, căpșunile și merișoarele oferă răcire organismului, conform medicinei tradiționale chineze.

Ce alimente ar trebui să evităm pe timpul verii

Ca și alimente, cel mai indicat este să renunțăm la alimentele grele sau procesate. Ele ne încarcă stomacul, iar procesul de digestie face ca organismul să fie mai lent, lucru pe care nu ni-l dorim în sezonul cald.

În timpul verii avem nevoie de mai multe lichide fiindcă organismul are nevoie de mai multă hidratare. Băuturile care conțin alcool, indiferent că vorbim despre bere sau vin nu trebuie să fie consumate. Ele nu te ajută la hidratare, având un efect diuretic. Totodată, și băuturile carbogazoase ar trebui evitate, datorită zahărului pe care îl conțin, precum și al acidității, conform Spynews.

 

Vezi și: Cea mai sănătoasă dietă este și una dintre cele mai ieftine. Alimentele recomandate

Vezi și: Nouă alimente pe care ar trebui să le consumi zilnic. Au beneficii uimitoare asupra sănătății

Vezi și: Ce trebuie să știi despre ciorba de miel. Anca Ioniță: Este probiotic important, dar poate duce la hipertensiune, gută și probleme renale

Vezi și: Câte ouă devin periculoase pentru sănătate. Nutriționist: Depinde foarte mult de asta



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel