Ghimbirul este unul dintre alimentele minune pentru sănătatea organismului.
Iată câteva dintre beneficiile ghibirului:
Remediu natural împotriva gripei și răcelii
Consumul de ghimbir, datorită proprietăților sale antibacteriene, poate reduce manifestările gripei și răcelii, iar datorită gingerolului din rădăcină, acesta poate contribui la diminuarea riscului de infecție din organism, după cum arată studiile. Este produsul care întărește sistemul imunitar și care susține organismul să lupte împotriva agenților patogeni precum viruși sau bacterii.
Stimulează funcția digestivă
Ghimbirul stimulează enzimele cu rol eficient în absorbția nutrienților și astfel previne apariția disconfortului digestiv manifestat prin balonare sau indigestie. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ghimbirul este un adjuvant natural pentru relaxarea mușchilor stomacului și ajută la stimularea sistemului digestiv.
Ajută la reducerea inflamațiilor
Rădăcina de ghimbir are proprietăți antiinflamatoare, iar pentru asta este recomandat consumul de ghimbir în cazul în care te confrunți cu dureri articulare, entorse, febră musculară sau luxații. Poate contribui la reducerea intensității durerilor, dar și la îmbunătățirea semnificativă a mobilității.
Reglează tensiunea arterială
Conform studiilor efectuate, consumul regulat de ceai de ghimbir protejează inima împotriva factorilor de risc precum hipertensiune arterială, colesterol mărit, cheaguri de sânge, acțiuni ce pot duce către grave afecțiuni medicale. Poate reduce stările de greață Ghimbirul consumat cu moderație poate reduce simptomele de greață, dar și disconfortul digestiv. De asemenea, în combinație cu busuiocul, ghimbirul poate avea efect revigorant asupra organismului.
Poate fi folosit în dietele pentru slăbit Rolul ghimbirului în stimularea funcției digestive îl face un ingredient recomandat în dietele de slăbire. Acest beneficiu a fost confirmat și în urma mai multor studii derulate pe oameni și animale. Unul dintre acestea a arătat efectul benefic al consumului de ghimbir în cazul persoanelor supraponderale sau care suferă de obezitate.
Previne apariția bolii Alzheimer
Inflamațiile cronice și stresul oxidant sunt cauze principale ce duc la apariția bolii Alzheimer. Pentru că ghimbirul conține substanțe active antioxidante, consumat regulat, acesta poate îmbunătăți memoria și poate crește timpul de reacție al organismului.
Citeşte întreaga ştire: Ghimbir - proprietăți și beneficii. De ce este recomandat consumul de ghimbir
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News