Greșeala majoră pe care o fac multe persoane la micul dejun. Duce la acumularea kilogramelor în plus

Data publicării:

Specialiștii au identificat cea mai mare greșeală pe care o poți face la prima masă din zi.

Micul dejun, considerat adesea ca fiind cea mai importantă masă a zilei, este în parte parte, răspunzător, pentru energia și starea de spirit pe care ne-o oferă pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, în ciuda celor mai bune intenții, micul dejun poate deveni uneori o reală capcană, mai ales atunci când vine vorba de menținerea unui stil de viață sănătos. Fără să știți, unele greșeli pe care le faci la prima masă din zi pot contribui involuntar la creșterea în greutate, astfel încât, trebuie să le eviți, de acum încolo.

Dr. Tez Pratap Singh a dezvăluit însă că există o singură greșeală comună, care se face de foarte multe persoane la micul dejun și care ar putea duce la creșterea în greutate. Este vorba despre prepararea unei mese de dimineață, bogată în carbohidrați rafinați și zaharuri și lipsită de proteine și fibre, potrivit shefinds.

VEZI și: Legumele la grătar, pericol uriaș pentru sănătate. Cristian Mărgărit, semnal de alarmă: „Sunt toxice, cancerigene” / VIDEO 

Carbohidrații nesănătoși, pericol pentru siluetă

Un mic dejun bogat în carbohidrați rafinați și zaharuri, cum ar fi cerealele zaharoase sau produsele de patiserie, poate oferi un impuls rapid de energie, dar, în același timp, acest lucru va duce pe parcursul zilei la diminuarea energiei. Aceste opțiuni de mic dejun procesate pot contribui, de asemenea, la creșterea în greutate, deoarece nu au fibrele și proteinele necesare pentru a-ți menține senzația de sațietate și satisfacție pe tot parcursul dimineții. Creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge urmată de o cădere, poate declanșa pofta de gustări mai dulci sau bogate în calorii mai târziu, în cursul zilei, ceea ce duce, în cele din urmă, la un consum excesiv de calorii.

„Un mic dejun lipsit de proteine și fibre nu reușește să ofere o sațietate susținută. Proteinele și fibrele vă ajută să vă simțiți sătul și satisfăcut pentru perioade mai lungi, reducând probabilitatea de a lua gustări de alimente nesănătoase, cu conținut caloric ridicat, între mese", notează Singh.

De asemenea, specialistul spune că un mic dejun bogat în zahăr are potențialul de a perturba funcția de insulină a organismului tău. Acest lucru poate duce treptat la rezistența la insulină, o stare în care celulele tale devin mai puțin receptive la insulină, ceea ce poate crește probabilitatea de creștere în greutate și de apariție a diabetului de tip 2.

Citește și: Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Ce alegeri trebuie să faci la micul dejun

Pentru a atenua aceste consecințe și pentru a promova un control eficient al greutății, se recomandă să alegi un mic dejun care să cuprindă un amestec de proteine, fibre și grăsimi sănătoase, limitând în același timp aportul de zaharuri și carbohidrați rafinați.

Această abordare poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea poftelor și la furnizarea de energie de durată în timpul orelor de dimineață, facilitând astfel un regim alimentar extrem de echilibrat.

Poți opta oricând pentru iaurtul grecesc cu fructe de pădure și nuci, pentru fulgii de ovăz infuzați cu semințe de chia sau pentru tradiționala omletă, acompaniată de diferite surse vegetale. Aceste opțiuni de mic dejun pline de nutrienți nu numai că oferă o doză satisfăcătoare de proteine, dar furnizează și fibrele de care organismul tău are nevoie pentru sănătatea digestivă și sațietate prelungită.

Citește și: Varza murată, beneficii uimitoare pentru sănătate. Cristian Mărgărit: „Păstrează foarte bine valorile nutritive” / VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel