Dr. Mihail a dezvăluit modul corect de preparare al ceaiului.
Chiar dacă, aparent, ceaiul pare a fi o băutură care se prepară extrem de ușor, neexistând posibile greșeli ce pot apărea în acest proces, Dr. Mihail Pautov a dezvăluit care sunt pașii corecți prin care putem obține o băutură eficientă din toate punctele de vedere și bună pentru sănătate. Astfel, din spusele medicului, extrem de multe persoane greșesc când vine vorba de prepararea ceaiului, iar, astfel, pot anula toate beneficiile pe care această băutură ar trebuie să le aducă organismului.
„Ceaiul niciodată nu trebuie făcut în apă fiartă, nu la 100 de grade, pentru că așa o să omorâm foarte multe elemente bune din acel ceai. Inclusiv mierea nu se pune în apa fierbinte, la 100 de grade celsius, dar nici lămâia, spre exemplu. Este bine ca temperatura să scadă la cel puțin 80 de grade celsius, atunci punem pliculețele de ceai, după care scade la 60 de grade celsius, când e bun de băut, iar atunci punem mierea, fructe, lămâie și orice altceva ne dorim, ca să rămână sănătoasă băutura.”, spune Dr. Mihail pe rețelele de socializare.
Un îndulcitor destul de consumat în ultima vreme de către tot mai multe persoane este siropul de agave. Fie că oamenii aleg să-l folosească în cafea, ceai sau ca topping peste clătite, acesta face parte din viața adulților, dar chiar și a copiilor, întrucât se promovează a fi mult mai sănătos decât variantele sale clasice, precum ar fi zahărul sau mierea. Acest lucru este fals și nu e decât o păcăleală a comercianților, susține Dr. Mihail.
„Atenție! Pentru toți oamenii care mănâncă sirop de agave și consideră că e ceva natural și sănătos, vă rog să vă opriți. Uitați-vă la ingrediente, căutați pe internet să vedeți că siropul de agave are 20% glucoză, 80% glucoză și un pic de apă, ca să le facă lichide. Fructoza se transformă imediat în ficat în glucoză sau se depozitează sub formă de grăsime. Siropul de agave este zahăr, mai bine mănânci miere, care este tot un zahăr lichid, dar care măcar are proprietăți. Zahărul și mierea sunt aproximativ asemănătoare, este mai bună, dar siropul de agave e pur și simplu zahăr lichid, care nu are nicio proprietate, o păcăleală de marketing, care te face să crezi că e ok, pentru că e plasat în locul de mâncare sănătoasă.”, a declarat Dr. Mihail, pe rețelele de socializare.
Și, când vine vorba de cafea, o altă băutură adorată de adulți, Dr. Mihail mai are un truc excelent, care te va ajuta să ai parte de o zi excelentă, plină de energie și fără anumite simptome neplăcute, precum ar fi durerile de cap, ce apar adesea din diferite motive.
„Dacă bei dimineața cafea, indiferent că e cafea neagră sau cafea cu lapte și bei și apă și crezi că e suficient dacă faci asta, este posibil să te înșeli. Dacă după ce faci asta ai următoarele simptome și crezi că ai de a face cu hipoglicemie, adică tremurat, te doare capul, nu ai energie, poate ai niște transpirații reci și ai impresia că ai o hiperglicemie și trebuie să mănânci ceva dulce, atunci te înșeli. Cel mai probabil se întâmplă faptul că elimini prea mult sodiu. Cafeaua este diuretic și te face să elimini mai multă sare, așa că este foarte posibil să ai nevoie de un pic de sare în apa aceea dimineața. Așa că dimineața când te trezești și bei cafea, pune niște sare în apa aia și o să vezi că scapi de acele simptome.”, spune Dr. Mihail pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News