Chef Joseph Hadad a dezvăluit care sunt pașii ce trebuie urmați, pentru a avea parte de un picnic reușit.
Este vară, deci, o masă în aer liber nu strică nimănui. Ba mai mult, de cele mai multe ori, un picnic este ideea excelentă pentru a ne elibera de stresul zilnic și de a ieși puțin din lumea cotidiană. Totuși, dacă vrei să ai parte de o experiență inedită, trebuie să ții cont și de câteva reguli de bază, spune Joseph Hadad, care s-a hotărât să împărtășească cu fanii săi Câteva trucuri esențiale, când vine vorba despre o masă luată afară, în natură.
„O masă în natură este mereu o plăcere! Mai puțin când este stricată de diverse mărunțișuri ce pot fi prevenite. Fie că plecați cu coșulețul la pădure, în parc, că alegeți să luați prânzul pe o plajă sălbatică sau pe malul unui râu de munte, citiți mai jos despre greșelile ce pot fi evitate pentru a nu ruina o experiență memorabilă.”, spune Joseph Hadad, pe blogul său personal.
VEZI și: Rețete gustoase și interesante cu pepene. Chef Joseph Hadad: „Pus pe grătar este excelent”
Principala regulă pe care trebuie neapărat să o respecți, dacă vrei să te bucuri de un picnic cât mai reușit alături de cei dragi, este alegerea adecvată a meniului, spune bucătarul chef. În acest sens, este bine să eviți alimentele care se pot strica prea repede, precum ar fi cele cu sosuri sau cu maioneză. În schimb, Joseph Hadad spune că ar trebui să ai mereu în geantă, de rezervă, mai multe alimente ambalate, care vor rezista cu brio și în fața temperaturilor extrem de mari.
„În primul rând, țineți cont că suntem în plin val de caniculă și, chiar dacă citiți acest articol mai târziu, poate prin toamnă, când temperaturile se mai domolesc, căldura este unul din inamicii picnicurilor. Alimentele ce trebuie să stea la frigider în mod normal, pot sta la temperatura camerei maximum două ore, dar când sunt peste 32 grade Celsius afară, timpul de expunere scade la o oră. Așa că aveți grijă cât timp stau mâncărurile perisabile în afara genții frigorifice pentru a evita o toxiinfecție. Iar în geanta frigorifică, este important să aveți pachetele înghețate care să mențină temperatura. De obicei gențile au rezervele proprii, dar dacă nu aveți așa ceva, folosiți sticle de plastic de jumătate de litru, în care ați înghețat apă. Nu puneți direct gheață, pentru că aceasta se va topi și va uda tot, în schimb puneți recipiente înghețate sigilate cumva.
Pentru a completa alimentele perisabile (din care este bine să nu aveți prea multe), suplimentați meniul de picnic cu produse ambalate, care rezistă bine și la temperaturi ridicate și la transport. Chips-urile, covrigeii, biscuiții fac parte din această categorie.”, a continuat bucătarul chef.
Nu doar mâncarea este importantă, ci și accesoriile, spune Joseph Hadad. Așadar, atunci când mergi la cumpărături, nu uita să adaugi pe listă și alte câteva lucruri, precum ar fi cele care te ajută să servești masa în condiții cât mai optime sau cele în care vei depozita gunoaiele rămase.
„Când faceți lista de pregătiri pentru picnic, în afară de ingrediente, nu uitați să treceți și accesorii esențiale cum ar fi tacâmuri, linguri de servire, șervețele, pahare, dar mai ales păturica de întins pe jos. Iar dacă luați cu voi și o sticlă de vin, nu uitați desfăcătorul sau, mai bine, optați pentru o sticlă cu dop înfiletat, ca să scăpați de o grijă în plus. Iar resturile rămase în urma voastră trebuie strânse, așa că împachetați și câteva pungi de gunoi.
Și cum mă știți împotriva risipei alimentare, vă spun și de data asta să nu aruncați mâncarea degeaba. Așa că aveți grijă câtă mâncare luați cu voi pentru că este posibil să nu aveți chef să mai luați acasă ce rămâne, ceea ce înseamnă că vor ajunge la gunoi.
Și nu în ultimul rând, nu uitați de estetică. De ce să nu aveți o masă în aer liber frumos aranjată? Așa că luați veselă de unică folosință și șervețele colorate și potrivite între ele, dar și cu preparatele pe care le întindeți pe păturică.”, mai dezvăluie el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News