Gulașul este mândria bucătăriei maghiare și poate chiar cel mai celebru preparat unguresc.
Deliciul acestul produs stă în modul de preparare. Iată de ce aveți nevoie pentru a pregăti un gulaș reușit.
Ingrediente
1 kilogram de carne de vită
450 de grame de ceapă
2 linguri de untură de porc
3 linguri de paprika
1 kg cartofi
1 lingură de chimen
2 căței de usturoi
200 de grame de roșii cuburi
2 morcovi
1 ardei gras
1 linguriță de paprika iute
2 foi de dafin
1 rădăcină pătrunjel
pătrunjel verde tocat
sare și piper
găluștele
1 ou
80 gr. făină
1 praf de sare
Carnea se taie în cuburi de 3-4 cm. Curațăm legumele și începem să le tăiem: cartofii cuburi, ceapa mărunt, ardeiul cuburi, iar rădăcinoasele se curăță și se toacă în rondele sau cuburi, după preferință. Chimenul se macină.
Condimentăm carnea tăiată în cuburi cu sare, piper și o linguriță de chimen. Încingem untura într-o oală încăpătoare și adăugăm carnea. Călim timp de 8 minute, după care scoatem carnea și o așezăm într-un castron.
În grăsimea rămasă în cratiță călim ceapa pentru câteva minute, pânpă când se înmoaie. Adăugăm din nou carnea, lângă care adăugăm și paprika. Amestecăm energic până ce totul devine roșu, apoi adăugăm 2,5 litri de apă fierbinte.
Afăugăm usturoiul dat prin răzătoare sau tocat foarte fin. Adăugăm și roșiile, tăiate cuburi, ardeiul gras, morcovii și pătrunjelul rădăcină.
Fierbem carnea cu legumele la foc mediu-mic, cu capacul pe o parte, aproximativ o oră, după care adăugăm cartofii și foile de dafin și lăsăm să fiarbă la foc mic încă 30-40 de minute.
În acest timp, pregătim găluștele. Batem oul cu puțină sare cu furculița. Adăugăm făina lingură cu lingură, amestecând, apoi frământând totul până la obținerea aluatului.
Completăm oala cu apă înainte de adăugarea găluștelor. Punem și găluștele în apa clocotindă și mai lăsăm gulașul să fiarbă pentru 10 minute. Ornăm cu pătrunjel, sare și paprika iute și putem servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News