Gulia acoperă necesarul zilnic de vitamina C. Care sunt beneficiile pe care această legumă le are pentru sănătate și cum poate fi consumată.
Gulia, numită uneori și nap german, este o legumă sub formă de bulb, înrudită cu varza. De altfel, aceasta este descrisă ca având un gust amestecat de varză și broccoli.
De la gulie sunt se poate consuma atât partea bulboasă, cât și frunzele. Iar ca formă de consum, gulia poate fi mâncată crudă, în ca adaos în salată, cât și gătită la abur, prăjită sau fiartă.
Trebuie reținut încă că pentru a putea profita de conținutul mare de vitamine și minerale este indicat să fie gătită cât mai puțin, iar gustul pe care îl are ne permite să o consumăm, cu succes, și crudă, ca atare.
O porție de 100 grame de gulie crudă conține:
- calorii 27
- carbohidrați 6,2 grame
- proteine 1,7 grame
- fibre 3,6 grame
- folați 4% din Doza Zilnică Recomandată (DZR)
- niacină (vitamina B3) 2,5% DZR
- acid pantotenic (vitamina B5) 3% DZR
Citește întreaga știre pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News