Această rețetă de cornulețe cu rahat îți va aduce aminte de copilărie. Este foarte ușor de preparat.
Ingrediente:
225 gr faină albă
45 gr faină
150 gr smantana acră
180 gr unt rece
1 ou
sare
rahat
zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Făina și untul tăiat cuburi se vor amesteca bine cu ajutorul unui mixer sau a unui robot de bucătărie. Smântâna se amestecă cu ou și sare și se adăugă peste făină. Se amestecă bine cu mâna.
Aluatul se împarte în 3-4 părți egale. Se pun în folie de platic și se bagă la frigder pentru câteva ore.
Întindeți aluatul subțire și presărați puțină făină și pe foaie.
Cu o rolă de patiserie tăiați aluatul în bucăți triunghiulare.
Rahatul trebuie tăiat bucăți mici. Așezați bucățile de rahat pe fiecare triunghi din aluat. Rulați aluatul.
Coaceți cornulețele la 200C pentru circa 15-17 minute.
La final le treceți prin zahăr pudră.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News