Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre hiperpigmentarea zonei intime.
Hiperpigmentarea zonei genitale este închiderea la culoare a pielii din zona genitală și perigenitală. Apare ca urmare a predipoziției genetice la hiperpigmentare (secreție în exces de melanină, adică pigmentul brun al pielii), a hormonilor, în anumite perioade, din cauza fricțiunii, a epilarii zonei, a expunerii la soare și a înaintării în vârstă.
Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a fost invitata Georgianei Ioniță, într-o nouă ediție a emisiunii „Pastila de frumusețe”, acolo unde a explicat motivele care duc la apariția hiperpigmentării în zona intimă, dar și ce tratamente există pentru această problemă.
„Poate fi un lucru care să creeze un anumit disconfort și anume complexe și frustrări. De exemplu, ne apropiem de sezonul cald, începem să mergem la piscină și nu putem să purtăm un costum de baie mai decupat, pentru că anumite zone din zona inghinală sunt puțin mai hiperpigmentate și arată total inestetic. ”, a spus dr. Daniela Diveică.
„Este o zonă care nu este foarte expusă la lumina solară și anumiți factori, chiar și factorii genetici, dacă ai un ton al pielii puțin mai închis, fototipurile 3 și 4, care au tendința de a dezvolta aceste zone de hiperpigmentare în zonele în care nu sunt foarte expuse luminii solare, cum ar fi zona axilei, zona pliurilor inghinale. Automat, aceste persoane sunt cele care beneficiază cel mai mult de tratamentele de albire. Aici discutăm de tratamente de albire cum ar fi, tratamente cu peeling, care îndepărtează primul strat, care conține acea melanină sau tratamente laser, care funcționează prin ablație. ”, a mai spus specialistul.
Rejuvenarea vaginală este o intervenţie estetică ce remodelează aspectul organului genital feminin.
”Rejuvenarea ajută, într-adevăr, și în anumite probleme medicale, dar și pentru a menține zona intimă tânără și sănătoasă, astfel încât să ne bucurăm de o viață cât mai sănătoasă și la capacitate maximă. Dar, da, ajută și pe partea funcțională, mai ales în cazul femeilor care au născut natural, care au avut sarcini voluminoase, copii mari. De cele mai multe ori, se confruntă pe perioada sarcinii cu incontinența urinară, iar în primele stadii ale inconstinenței urinare, aceasta poate fi rezolvată cu ajutorul tratamentelor cu laser, care stimulează crearea de noi vase de sânge și fortificarea musculaturii din zona pelvină, pentru a susține vezica urinară. Vaginul este la mijloc, iar vezica urinară este deasupra. Cu cât musculatura din jurul vaginului este mai tonifiată, cu atât are și capacitatea de a susține mai bine vezica urinară. Această procedură poate îmbunătăți semnificativ viața cotidiană. Chiar am avut paciente care îmi spuneau că nu puteau să grăbească pasul să prindă autobuzul, pentru că aveau senzația de a merge la toaletă extrem de urgent. Dacă lucrurile sunt mai agravate ca și simptomatologie, va trebui recurs la varianta chirurgicală. Dar, în primele faze, când strănutăm sau tușim foarte puternic și avem un moment mai neplăcut, tratamentele non-invazive ajută foarte mult. ”, a explicat doctorul Daniela Diveică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News