Hreanul, beneficii pentru organism. De ce e mai bun sosul făcut în casă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Hreanul este o legumă rădăcinoasă picantă din familia muștarului. Acesta este benefic pentru sănătate, având un conținut ridicat de antioxidanți.

Hreanul este o legumă este plantată la începutul primăverii sau toamnă târzie și prosperă în medii mai reci. Hreanul este de obicei făcut într-un sos pre-ambalat cu același nume, care este folosit pentru a condimenta totul, de la pește la burgeri. Este similar în aromă cu wasabi, care este folosit ca o garnitură comună de sushi.

Hreanul, valori nutritive

Hreanul conține o serie de nutrienți importanți, inclusiv:

- Calciu

- Magneziu

- Potasiu

- Folați

- Acid ascorbic

- Zinc

O linguriţă de sos de hrean cumpărat din magazin conţine:

- Calorii: 28.2

- Grăsime: 2,85 grame

- Colesterol: 2,8 miligrame

- Sodiu: 41 miligrame

- Carbohidrați: 0,5 grame

- Fibră: 0 grame

- Zahăr: 0,5 grame

Ca și alte alimente procesate, sosul de hrean cumpărat din magazin este relativ ridicat în sodiu. Prea mult sodiu poate crește riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, boli de inimă, și accident vascular cerebral. Este important să fiți atenți la dimensiunile porțiilor atunci când mâncați orice alimente procesate, inclusiv sos de hrean prefabricat.

O ceașcă de hrean proaspăt măcinat conține:

- Calorii: 150

- Grăsime: 2 grame

- Sodiu: 25 miligrame

- Carbohidrați: 34 grame

- Fibră: 14 grame

- Zaharuri: 9 grame

- Proteine: 6 grame

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel