Hummusul de casă este un preparat delicios care se prepară extrem de ușor.
INGREDIENTE:
o conservă năut (400 g)
2 linguri tahini (pastă de susan)
2 linguri zeamă lămâie
1 cățel usturoi
2 linguri ulei de măsline extravirgin
un praf chimion
3 linguri apă
un praf generos boia de ardei dulce
sare, după gust
MOD DE PREPARARE: Într-un pahar de mixer vertical sau într-un robot de bucătărie, combină tahini (pastă de susan) cu zeamă de lămâie. Mixează bine compoziția cu mixerul sau de robot, apoi adaugă uleiul de măsline, usturoiul deja mărunțit, chimionul și un praf de sare. Scurge și spală năutul. Adaugă năutul peste ingrediente și mixează timp de 1-2 minute, apoi completează cu 2-3 linguri apă rece, până ce obții un hummus cremos. Potrivește hummusul de sare și servește-l cu puțin ulei de măsline și boia de ardei dulce deasupra. Servește hummusul cu chipsuri de tortilla sau pe pâine prăjită.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News