Iată cum să prepari cea mai delicioasă rețetă de hummus în propria bucătărie, în doar câțiva pași simpli.
Perioada de post poate părea a fi una destul de provocatoare, mai ales în zilele în care nu mai știi pur și simplu ce să gătești sau ți se pare că orice ai pune în farfurie nu-ți ține de foame. Astfel, pentru a-ți oferi o mână de ajutor în Postul Paștelui, îți vom oferi o idee excelentă și delicioasă pe care o poți pregăti și tu chiar în propria bucătărie și care poate fi servită într-o varietate de moduri.
Concret, este vorba despre rețeta de hummus, pe care nu mai trebuie să-l cumperi de-acum din supermarket. Se prepară în doar câteva minute, iar gustul va fi același ca cel de pe rafturile magazinelor.
Te-ar putea interesa și: Rețetă de pui crispy la cuptor. Este mai bun decât la fast food și nu conține ulei
Ingrediente:
năut la borcan sau la conservă
1-2 lingurițe de tahini
lămâie după gust
2 căței de usturoiu
sare, piper și alte condimente după gust
ardei copt
Pe aceeași temă: Supă cremă de post, cu legume coapte. Secretele pe care trebuie să le urmezi, pentru un preparat delicios / video
Mod de preparare:
Întregul procedeu de preparare este extrem de simplu, iar tot ce trebuie să faci este să adaugi într-un robot de bucătărie năutul cu apa din conservă sau din borcan, în funcție de varianta pentru care ai optat, alături de pasta de tahini, usturoiul, lămâia și ardeiul copt. La final, condimentează totul după bunul plac, iar înainte de servire, presară puțină boia de ardei și ulei de măsline deasupra sa și masa e gata.
Astfel, în doar 5 minute ai obținut o rețetă de hummus delicioasă, sănătoasă și plină de proteine, care poate fi savurată într-o varietate de feluri. Spre exemplu, îl poți servi la micul dejun, pe o felie de pâine prăjite și alături de câțiva castraveți și măsline, ori te poți bucura de el la cină sau prânz, într-o lipie cu diferite legume, pentru o masă bogată din punct de vedere nutrițional. Poftă bună!
View this post on Instagram
Astfel, trebuie să știi că năutul face parte dintre alimentele proteice care nu trebuie să-ți lipsească de pe masă, în Postul Paștelui. Mai există câteva surse la fel de importante, iar Carmen Brumă le-a dezvăluit pe toate.
„Alimente pe care trebuie sa le incluzi în meniul de post, pentru că sunt surse bune de proteine vegetale:
- LEGUMINOASE: linte, mazăre, fasole etc.
- FULGI DE DROJDIE INACTIVĂ
- QUINOA și AMARANTH
- NUCI ȘI SEMINȚE ( de preferat neprăjite)”, a scris Carmen Brumă pe rețelele de socializare.
Citește și: Sandviș cald cu ton, gata în 5 minute. Încearcă rețeta virală de pe TikTok / video
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News