Iată câteva sfaturi utile pentru a gestiona mai bine atacurile de panică. Ce recomandă specialiștii

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/Ehimetalor Akhere Unuabona
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/Ehimetalor Akhere Unuabona

Atacurile de panică sunt greu de gestionat, mai ales dacă este pentru prima dată când treci prin asta. Chiar dacă nu îți pun viața în pericol, este bine de știut cum poți trece mai ușor peste astfel de momente dificile. 

Un atac de panică poate fi înspăimântător, dar poți lua măsuri. Potrivit Clinicii Cleveland, un atac de panică este un sentiment puternic și brusc de frică și anxietate care apare fără sa te aștepți. Semnele unui atac de panică pot include bătăi rapide ale inimii și transpirație excesivă.

 

Oricine poate avea un atac de panică, deși persoanele cu antecedente familiale de abuz de substanțe, probleme de sănătate mintală și anxietate sunt expuse unui risc mai mare. WebMD subliniază că unul din zece adulți experimentează cel puțin un atac de panică în fiecare an. 

 

Puteți face ceva fizic și mental pentru a preveni sau reduce atacurile de panică. „Medical News Today” a subliniat că primul lucru pe care îl puteți face este să vă amintiți că simptomele incomode și temerile nerezonabile vor trece.

 

Când o faci, concentrează-te pe respirație. Țineți-vă respirația în timp ce încetiniți și încercați tehnica dovedită de decompresie, care este să inspirați timp de patru secunde, să țineți timp de șapte secunde și apoi să expirați încet timp de opt secunde.

 

Dacă descoperiți că tehnicile de respirație pentru a calma panica sunt ineficiente, atunci puterea afirmației pozitive poate fi exact ceea ce aveți nevoie atunci când simțiți un atac de panică. Verywell Mind vă recomandă să repetați mantrele pozitive în tăcere, precum „Îmi pot controla anxietatea”, „Acesta va trece”, „Sunt o persoană valoroasă, cu multe calități bune” sau „Sunt mai bun decât atacul.” 

 

Dacă aveți atacuri frecvente, poate doriți să puneți un card în geantă sau o notă în telefon pentru a vedea mementourile vizuale și scrise de încurajare.


Dr. Carolyn Rodriguez, profesor asistent de psihiatrie și științe comportamentale la Universitatea Stanford, a declarat în NBC News că, în mod specific, că atacurile de panică nu pun viața în pericol. „Poate că poți adăuga la tine: „Ai supraviețuit unui atac de panică înainte. Îi vei supraviețui și acestuia”, a sugerat ea. Atacurile de panică pot fi înfricoșătoare. Din fericire, puteți recâștiga controlul folosind tehnicile de răspuns enumerate mai sus.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel