Icrele, beneficii uimitoare pentru organism. Susțin sănătatea inimii, a creierului, dar și pielea: „Sunt o adevărată comoară”

Data publicării:
sursa foto: freepik.com
Descriere foto: sursa foto: freepik.com

Florentina Opriș a vorbit despre beneficiile importante pe care le dețin icrele.

Icrele sunt adesea integrate în meniul românilor, fie la posturile din an în care este dezlegare la pește, fie pur și simplu cu alte ocazii în care sunt puse cu succes pe masa festivă sau la un simplu mic dejun. Astfel, pe lângă gustul bun, trebuie să știi că ele mai vin la pachet și cu proprietăți și beneficii importante pentru sănătate, vizând, în special, câteva probleme comune. Florentina Opriș, vedeta de la Kanal D, a vorbit pe larg despre aceste avantaje și le-a dezvăluit oamenilor motivul pentru care trebuie să introducă această gustare în meniul de bază cât de des cu putință. 

„Știți care e miracolul din mare? Icrele de pește. O să-ți spun de ce. Pentru că ele conțin Omega-3. Îmi aduc aminte de momentele alea când mama îmi dădea lingurița cu ulei de pește, spunându-mi că este foarte sănătoasă. Știința vine să îi dea dreptate, pentru că, într-adevăr, studiile demonstrează că Omega-3 din pește acționează foarte eficient și foarte rapid asupra sănătății inimii, creierului și pielii. Pe lângă asta, îți eliberează endorfine, hormonii responsabili cu fericirea sau cu buna dispoziție.”, a anunțat Florentina Opriș pe rețelele de socializare. 

Citește și: Ceaiul care ajută la detoxifierea ficatului, crește imunitatea și reduce stresul. Se prepară din două ingrediente: „Are foarte multe fibre și puține calorii”

Alte beneficii ale icrelor

Avantajele icrelor nu se opresc aici, după cum scoate în evidență chiar Florentina Opriș. Este vorba despre o listă mult mai largă de avantaje, printre care se numără și aportul important de vitamine, minerale, proteine, dar și de Vitamina D pe care corpul nostru le poate lua prin doar câteva mușcături dintr-o felie unsă cu acest preparat. De asemena, și sistemul imunitar poate avea de câștigat de pe urma consumului de icre, dar și sănătatea oaselor va suferi îmbunătățiri vizibile

„Știai că icrele sunt o adevărată comoară pentru sănătatea noastră?

Aceste mici bijuterii ale mării sunt bogate în Omega-3, care susțin sănătatea inimii și a creierului. De asemenea, sunt o sursă excelentă de proteine de calitate, vitamine și minerale esențiale precum vitamina D și seleniu.

Consumul de icre poate îmbunătăți funcția imunitară, menține sănătatea oaselor și sprijini buna dispoziție. Adaugă icrele în dieta ta și bucură-te de beneficiile lor extraordinare!”, a continuat ea.

VEZI și: Dr. Marius Sava, cinci obiceiuri care te vor ajuta să trăiești mai mult și să fii mai sănătos. Trebuie să le adopți imediat

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florentina Opris (@florentinaopris)

Cum poți prepara icrele

Ingrediente:

  • 200 g icre (de crap, știucă sau somon)
  • 200-250 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapă mică (tocată mărunt)
  • 2-3 lingurițe zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe apă minerală (opțional)
  • 1 felie de pâine albă (fără coajă)
  • Sare (după gust)

 

Mod de preparare:

Dacă icrele sunt proaspete, clătește-le ușor sub apă rece și scurge-le bine. În cazul în care sunt sărate, spală-le sub apă rece pentru a elimina excesul de sare și lasă-le să se scurgă bine.

Pune felia de pâine în apă pentru a se înmuia, apoi stoarce-o bine pentru a elimina excesul de apă. Acest pas este opțional, dar ajută la obținerea unei texturi mai fine.

Într-un bol mare, pune icrele și pâinea stoarsă. Începe să mixezi icrele cu un mixer electric la viteză mică.

Adaugă treptat uleiul ca la maioneză, continuând să mixezi la viteză mică. Este important să adaugi uleiul încet, pentru a preveni tăierea icrelor. Pe măsură ce adaugi ulei, icrele vor începe să se îngroașe și să devină cremoase.

După ce ai adăugat jumătate din ulei, adaugă treptat zeama de lămâie. Continuă să mixezi și să adaugi restul de ulei.

Dacă amestecul devine prea gros, poți adăuga 1-2 lingurițe de apă minerală pentru a-l subția și a obține o consistență mai aerată. Adaugă ceapa tocată mărunt la final și amestecă bine cu o spatulă sau cu o lingură de lemn. Gustă și adaugă sare dacă este necesar. Poftă bună!

Citește și: Băutura care ajută la purificarea sângelui. Trebuie să o consumi timp de 21 de zile, pe stomacul gol



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel