Înghețata de ciocolată amăruie este perfectă pentru zilele călduroase de vară și se prepară foarte ușor în casă.
INGREDIENTE:
8 galbenușuri
175 gr zahăr brun
1 l lapte
200 gr ciocolată amăruie (cu 70% cacao)ruptă în bucăți
250 gr pudră de cacao
MOD DE PREPARARE: Bate galbenușurile cu zahărul, cu mixerul, până ce se îngroașă și capătă o culoare pală.
Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu.
Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News