Chef Joseph Hadad a dezvăluit care este ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie.
Crema de brânză este unul dintre cele mai îndrăgite alimente, care, adesea, apare pe mesele românilor la micul dejun. Totuși, chiar dacă este delicioasă consumată simplă, ca atare, pe o felie de pâine prăjită, chef Joseph Hadad spune că nu ar trebui să ne limităm la acest lucru, întrucât ea poate fi integrată cu brio și într-o multitudine de rețete. Chiar dacă poate părea a fi un ingredient nesemnificativ, celebrul bucătar promite un rezultat final extrem de delicios și mult mai cremos.
„Dacă vă spun cremă de brânză, care este primul fel de mâncare care vă vine în minte? Tartine cu cremă de brânză sau cheesecake? Pentru că acestea două sunt cele mai populare pentru utilizarea brânzei cremoase și delicate… Însă ca atare sau ca ingredient, crema de brânză are o paletă de utilizări mult mai largă, iar acum vreau să vă dau doar câteva idei dintre acesta.
Macaroanele cu brânză ajung la un alt nivel dacă adăugați cremă de brânză. Fierbeți pastele și nu scurgeți toată apa. Separat amestecați un gălbenuș cu o lingură de muștar și turnați din apa de la paste, obținând astfel o cremă pe care o adăugați în oala cu paste. Acum este momentul cremei de brânză, care vine să transforme apa cu amidon într-un sos bogat. Adăugați parmezan (sau altă brânză tare) ras din plin și amestecați. Potriviți de gust cu sare, piper și boia dulce.
Și banalul sandviș cald cu brânză poate fi dus la alt nivel prin adăugarea unui strat de cremă de brânză pe pâine, pe lângă unt și brânza tare. Când aceasta se va topi, se va combina cu crema de brânză, devenind totul mult mai cremos.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.
Mai mult, dacă te-ai plictisit de clasicul pui și dacă vrei să-l pregătești într-un mod mai inedit, atunci bucătarul chef îți propune să-l umpli pe acesta cu o compoziție delicioasă pe bază de cremă de brânză, bineînțeles. Ca această umplutură să fie mult mai apetisantă, trebuie să mai adaugi și legume, condimente și mirodenii după gust, dar și verdețuri cât mai multe.
„Ce-ar fi să încercați un piept de pui umplut cu cremă de brânză amestecată cu câteva alte elemente de gust? Tăiați un buzunar în interiorul pieptului de pui pe care îl umpleți cu cremă de brânză amestecată cu ardei iute tocat, pudră de ceapă și de usturoi și o altă brânză tare (precum cheddar) rasă. Puteți adăuga și ceva verdeață tocată, poate pătrunjel sau mărar. Închideți buzunarul cu scobitori și dai la cuptor. Puteți servi alături un cartof dulce făcut și el la cuptor.
Tartele cu spanac și brânză se fac foarte ușor și sunt un preparat excelent pentru petreceri. Aveți nevoie doar de aluat foietaj sau de tartă, cremă de brânză, spanac și parmezan, plus o tavă de brioșe. Tăiați aluatul în pătrate pe care le așezați în fiecare formă de brioșă. Sotați spanacul (fie proaspăt, fie congelat) în puțin unt și amestecați cu crema de brânză și parmezan ras. Asezonați cu sare și piper. Umpleți fiecare tartă cu o lingură de compoziție, presărați parmezan ras deasupra și dați la cuptor.”, a continuat acesta.
În final, trebuie să știi că imaginația nu are limite, iar gusturile personale trebuie să fie cele care primează. Astfel, Joseph Hadad mai propune câteva alternative de rețete care să includă acest ingredient cremos și delicios, însă tu poți să jonglezi extrem de mult cu el și-l poți include într-o varietate de preparate, după bunul plac, întrucât după cum ai văzut, beneficiile sunt considerabile.
„Diversele legume umplute care sunt atât de delicioase făcute la cuptor pot fi și ele îmbunătățite cu ajutorul cremei de brânză. Fie că vorbim de clasicele ciuperci umplute sau mergem spre ceva mai spectaculos, cum ar fi ardeii jalapeño umpluți sau cartofi umpluți, toți devin mai cremoși datorită cremei de brânză. Procedeul este cam același: creați o compoziție după propriul gust pe bază de cremă de brânză și alte ingrediente pe care le doriți, umpleți jumătățile de legume și presărați deasupra pesmet sau parmezan ras (sau ambele) pentru a da textura finală, contrastantă cu cea a umpluturii.
Și hai să închei și cu poate cel mai simplu desert la cuptor cu cremă de brânză. Aveți nevoie de o foaie de aluat foietaj, pe care o tăiați în pătrate mari. Separat amestecați într-un bol cremă de brânză cu zahăr, esență de vanilie și zeamă de lămâie. Întindeți cu o lingură crema de brânză pe fiecare pătrat de aluat puse pe hârtie de copt în tavă. Ungeți cu ou bătut, mai ales marginile rămase ne acoperite și dați la cuptor până se coace aluatul, cam 15 minute.”, mai scrie bucătarul chef.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News