Ingredientul secret care va face spanacul extrem de cremos. Chef Joseph Hadad: „Poate că nu v-ați gândit niciodată”

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri care te vo ajuta să obții cea mai bună mâncare de spanac.

Spanacul are beneficii uimitoare pentru sănătate și fie că alegem să-l gătit proaspăt, ori congelat, variantă care este la îndemână tot timpul anului, acesta trebuie să facă parte din mesele noastre în mod constant. Totuși, dacă te-ai plictisit de varianta clasică și ți-ai dori un alt gust în farfurie, chef Joseph Hadad vine în ajutorul tău cu câteva sfaturi prețioase în acest sens. În primul rând, o categorie importantă de alimente care pot îmbogăți perfect gustul acestor frunze sunt brânzeturile.

„(...)Putem să îl îmbunătățim constant, să îi dăm noi valențe, unele chiar surpinzătoare. Dar să începem cu cele mai clasice, cum ar fi brânzeturile, pentru că spanacul se potrivește foarte bine cu ele și adesea sunt adăugate în compozițiile de piureuri ale acestor frunze. Spanacul blanșat sau sotat se amestecă cu smântână de gătit și se mai gătește puțin, pentru ca la final să adăugați parmezanul ras fin, care să se topească în compoziție, fiind ca un liant gustos. 

Puteți completa aromele cu zeamă de lămâie și nucșoară rasă sau cu fulgi de ardei iute și pulbere de usturoi uscat. O altă versiune de brânză care poate fi adăugată la spanacul sotat o reprezintă crema de brânză, ca o notă finală, după ce spanacul s-a gătit. Îi dă cremozitate și un gust delicat.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Unguentul natural care tratează arsurile solare, durerile articulare, varicele, dar și alte probleme. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l ai în casă

Laptele de cocos, ideal pentru spanac

Un alt ingredient care îi poate oferi o cremozitate perfectă acestui preparat este și laptele de cocos, spune Joseph Hadad, pe care-l putem adăuga în locul clasicei smântâni de gătit. În acest fel, nu vei obține doar un gust ușor diferit, dar și o garnitură exotică și delicioasă.

„Laptele de cocos este o altă adăugare interesantă la piureul de spanac. Înlocuiți smântâna lichidă sau laptele din prepararea soteului de spanac cu lapte/ smântână de cocos pentru o versiune exotică. De asemenea, dacă vreți să aveți un spanac picant, iuțeala poate fi frumos echilibrată de acest ingredient, pe care îl puteți adăuga și la varianta de mai sus cu pastă de curry.”, a mai scris acesta.

Te-ar putea interesa și: Testul simplu care îți arată că smântâna este falsă. Prof. Dan Vodnar: „Dacă apare colorația albastră, este falsificată. Nimeni nu trece acest ingredient pe etichetă”

„Poate că nu v-ați gândit niciodată”

Chiar dacă cel mai probabil nu ai luat niciodată asta în calcul, celebrul chef bucătar spune că ai putea să integrezi de minune aici și untul de arahide, pentru o textură diferită și un gust extrem de cremos.

„Un alt ingredient care să dea cremozitate spanacului, la care poate că nu v-ați gândit niciodată că s-ar potrivi, este untul de arahide. Adăugați la sotarea spanacului ceapă tocată și câteva roșii tocate, pe care apoi le „legați” cu câteva linguri de unt de arahide, pentru o aromă umami interesantă.

Și pentru „lovitura” de gust finală am lăsat trufele care, surprinzător, se potrivesc foarte bine cu spanacul. Fie că amestecați ulei de trufe cu smântâna de gătit, fie că presărați ulei de trufe după sotare sau că puneți un cub de unt cu trufe în tigaie când mâncarea este gata, toate vor da o aromă selectă spanacului, pe care o puteți foarte bine combina și cu brânza adăugată, fie ea cremă de brânză sau parmezan.”, mai spune el.

VEZI și: Ceai antigripal și de ardere a grăsimilor. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l bei zilnic: „Efectul va fi imediat”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel