Insanity Burger - reţeta lui Jamie Oliver. Te lingi pe degete!

Data publicării:
Sursa: Pixabay
Descriere foto: Sursa: Pixabay

Burgerul modern, aşa cum îl ştim astăzi, ar fi fost inventat în statul Wisconsin. În 1885, Charles Nagreen a început să vândă la târguri locale chiftelele clasice sub formă de sendvişuri numite hamburgeri. În timp, burgerul a devenit tot mai complex, cu tot mai multe ingrediente şi sosuri.

Iată cum face Jamie Oliver burgerul. Rezultatul te va face să te lingi pe degete. 

Ingrediente:

500 gr carne tocată, amestec de porc şi de vită

6 felii bacon (opţional)

sare

piper

ketchup dulce

muştar dulce

2 cepe roşii mari

6 felii de gouda, emmentaler sau orice tip de caşcaval doriţi

6 chifle pentru hamburger

maioneză

3-4 castraveţi muraţi

salata iceberg sau salată verde, clasică - 8 sau 10 frunze

Mod de preparare

 

Carnea tocată se amestecă împreună cu o lingură de ketchup, una de muştar, o jumătate de linguriţă de sare şi piper. Se formează 6 burgeri şi se lasă la frigider cel puţin o oră. Între timp se pregătesc şi celelalte ingrediente pentru burgeri. Ceapa se taie rondele şi se amestecă cu un praf de sare, piper şi o linguriţă de oţet alb de vin, după care se lasă deoparte.

Salata se taie sau se rupe şi se amestecă cu 5 sau 6 linguriţe de maioneză, până se formează o salată cremoasă. La rândul lor, castraveţii se taie rondele, iar chiflele în jumătate. Prăjiţi feliile de bacon în tigaie, pe ambele părţi, şi lăsaţi-le pe o farfurie.

După toate aceste pregătiri, încingeţi o tigaie de teflon sau un grill electric, dacă nu-i faceţi la grătar de lemne sau cărbuni, şi puneţi burgerii. Fiecare se lasă aproximativ 2 minute pe o parte, până se rumenesc, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se ung cu muştar. Se lasă la prăjit tot 2 minute, după care se întorc şi se dau cu muştar şi pe cealaltă parte. Se mai lasă pe foc timp de 1 minut, ca să adăugaţi şi caşcavalul deasupra, apoi scoateţi burgerii pe farfurie, scrie Adevărul

Urmează să încălziţi puţin în tigaie jumătăţile de chifle, apoi le scoateţi şi începeţi să montaţi hamburgerii. Pe baza chiflei se pune puţină salată verde cu maioneză, bacon, un burger, după care se adaugă salată de ceapă, castraveţi muraţi şi deasupra se închide cu capacul chiflei, pe care l-aţi uns puţin ketchup pe interior. Burgerii se servesc calzi, eventual cu o saltă de roşii ori cu cartofi prăjiţi. Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel