Interviu exclusiv cu Eugenia Nicolae, vedeta care a rupt TikTok-ul cu „Omule, cât mai poți”, alături de Sișu

Data actualizării: | Data publicării:

Eugenia Nicolae a devenit cunoscută pentru stilul său unic de a cânta - folclor românesc cu muzică pop, iar o melodie care a explodat pe TikTok a devenit album. „Omule, cât mai poți” este albumul lansat de artistă împreună cu Sișu. Bucurându-se de acest succes, Spectacola a contactat-o pe Eugenia Nicolae, cea din urmă acceptând interviul nostru.

Una dintre melodiile care au captat atenția publicului este „Să vină ielele” - având puternice semnificații. Folosindu-se de tema pe care a prezentat-o la finalul facultății, ea și-a folosit inspirația promovând o mică piesă din întreg puzzle-ul folclorului românesc.

Spectacola: De unde inspirația pentru melodia „Să vină ielele”? Ai țintit semnificația lor din cultura românească?

„Îmi plac miturile, poveștile. Lucrarea mea de licență s-a axat pe inspirația compozitorilor de muzică clasică din mitologia antică. Ielele sau Sânzienele sunt personaje mitice românești pe care le îndrăgesc foarte tare. Deși sunt văzute ca având puteri malefice, ele, de fapt, sunt creaturi cu intenții foarte bune, fiind mari susținătoare ale femeilor. În piesa mea, ielele sunt invocate de femeia rănită în dragoste care vrea dreptate.”, ne-a spus Eugenia Nicolae.

Youtube video image

„Sișu este un om cald și bun”

Spectacola: Cum a fost colaborarea cu Sișu? Ne poți spune ceva ieșit din comun despre el sau ceva ce te-a impresionat în privința lui?

„A fost una dintre cele mai frumoase colaborări de până acum. Sișu este un om cald și bun. Nu l-am cunoscut personal decât în momentul în care am filmat videoclipul și atunci m-a surprins că s-a comportat ca și cum ne știam de o viață. Am povestit, mi-a dat și câteva sfaturi, m-a făcut să mă simt în largul meu și să avem o interacțiune foarte naturală. Nu întâlnești prea des acest comportament în rândul artiștilor.”, spune Eugenia Nicolae.

Ce ar schimba la industria muzicală din România

România a dat naștere multor talente și artiști, însă puține producții muzicale independente sau necomerciale ajung la suprafață. Eugenia Nicolae este unul dintre artiștii care au sesizat acest lucru și ne spune că statul ar trebui să se implice mai mult în protejarea celor care vor să intre în această industrie.

Spectacola: E ceva ce ai dori să schimbi la industria muzicală din România?

„Da, multe lucruri ar fi de schimbat. Aș deschide cercurile închise în care e foarte greu să intri, ca în orice domeniu de altfel, există oameni influenți care au câștigat monopol în piață.

Ca artist independent este destul de greu să pătrunzi, să fii acceptat, încurajat. E nevoie de multă implicare și din partea statului atunci când vine vorba de promovarea culturii și susținerea proiectelor artistice.

Deși există proiecte sau chiar instituții de stat care au focus pe dezvoltarea culturală, și aici vom găsi persoane cu putere de decizie care vor ține ușile închise pentru „newcomers””, transmite Eugenia Nicolae, în exclusivitate pentru Spectacola.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel