Irina Margareta Nistor este unul dintre cei mai apreciați critici din film din România, dar nimeni nu știe de unde a venit pasiunea pentru cinematografie.
Irina Margareta Nistor le-a făcut o surpriză juraților de la „Chefi la cuțite„ și a mers în emisiune pentru a le găti ceva foarte special. Cu această ocazie, criticul de film a vorbit despre începuturile în carieră. Irina Margareta Nistor a terminat Facultatea de Limbi Străine la Universitatea București, iar aptitudinile de translator au ajutat-o să ajungă în televiziune.
„M-am apucat să văd filme pentru că nu puteam călători și era singura posibilitate de a călători. Mama mergea la cinema des și a găsit că e singura soluție să stau liniștită. Apoi a urmat Facultatea de Limbi Străine, pentru că la Film era din 2 în 2 ani și trebuia să te nimerești atunci și erau locuri foarte puține. Am început tot la cinematecă.
Apoi televiziune din 1980. Pentru televiziune e subtitrare, era destul de complicat atunci. Erau casetele alea mari, nu era ca la cinema. Toată traducerea se scria pe un fel de papirus și le învârteai în timpul emisiuni. Într-o bună zi cineva a spus „păi știu eu pe cineva care traduce la prima vedere fără să se oprească.” Așa am ajuns în o mulțime de voiceover-uri”, a spus Irina Margareta Nistor la Chefi la cuțite.
Jurații au rămas uimiți atunci când au văzut-o pe Irina Margareta Nistor și i-au oferit cuțitul argintiu, pentru invitați speciali. Cătălin Scărlătescu a vrut și o fotografie alături de criticul de film, iar aceasta i-a începlinit dorința.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News