Iurie Sadovnic, artist celebru din Republica Moldova, s-a sinucis: "Nu vreau să fiu povara nimănui"

Data publicării:
Iurie Sadovnic, captură foto Youtube
Descriere foto: Iurie Sadovnic, captură foto Youtube

Iurie Sadovnic, un celebru artist din Republica Moldova, s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. 

Potrivit polițiștilor, Iurie Sadovic s-ar fi împușcat în cap. Incidentul a avut loc în momentul în care artistul era singur acasă, notează Agora.md. 

Trupul neînsufleţit al artistului a fost găsit de soţia acestuia care a alertat imediat autorităţile.

Artistul a lăsat și un mesaj de adio, în care își explică gestul radical. 


„Am prea multe boli. Nu vreau să fiu povara nimănui”, a scris artistul pe o coală de hârtie, pe care s-a și semnat. 


„Inspectoratul de poliție a sec. Botanică a fost sesizat la ora 14:21, precum că într-un apartament  a fost depistat cadavrul unui bărbat. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor fiind solicitat și medicul legist. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că apelul a fost făcut de către soția bărbatului. În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilt că bărbatul în vârstă de 69 ani și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului această fiind fatală. Femeia a comunicat că acesta  a rămas de unul singur acasă, iar cînd ea s-a întors acasă l-a găsit decedat. Armă  era deținută legal de către bărbat. La examinare de către medicul legist urme de moarte violentă nu au fost depistate decât cele cu care s a ales în urmă împușcăturii. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, se arată în comunicatul poliției.

Cine a fost Iurie Sadovnic

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în localitatea Jura, raionul Rîbnița, RSSM.  A fost un cunoscut muzician și cântăreț de muzică ușoară și folk din Republica Moldova. Este bine-cunoscut pentru stilul său de interpretare în care pune accentul pe chitară. A activat ca solist al formațiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul” (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișinău. În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993.

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel