Jamila, rețeta celor mai delicioși mucenici muntenești fierți. Secretul gustului din copilărie

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouTube/ JamilaCuisine
Descriere foto: Captură video: YouTube/ JamilaCuisine

În fiecare an, pe data de 9 martie, gospodinele pregătesc cei mai buni mucenici. Îți prezentăm și noi rețeta delicioasă a celebrei bucătărese Jamila.

Pe data de 9 martie, o tradiție îndrăgită în rândul gospodinelor este pregătirea muceniciilor, un deliciu dulce și aromat ce marchează trecerea de la zilele aprige ale Babei Dochia la zilele călduroase ale primăverii.

Potrivit credinței populare, 9 martie este ziua când se deschid porțile Raiului, iar gospodinele se dedică preparării celor 40 de colaci numiți sfinți, mucenici sau bradoși.

Dacă vrei să prepari și tu cei mai delicioși mucenici muntenești, îți prezentăm mai ros rețeța celebrei bucătărese Jamila.

Ingrediente:

- 400 g mucenici

- 200 g nuca măcinată

- 200 g zahăr

- 2 batoane scorțișoară

- 1 esență rom

- 1 păstaie vanilie

- puțină sare

- coaja de la o portocală

- coaja de la o lămâie

Citește și: Jamila, rețetă de mucenici moldovenești extrem de pufoși și delicioși. Se prepară în fiecare an, pe 9 martie

Mod de preparare:

Pentru a pregăti delicioșii mucenici muntenești fierți, începeți prin a adăuga 3 litri de apă într-o oală mare și puneți-o pe foc. În timp ce așteptați să ajungă apa la punctul de fierbere, puteți pregăti celelalte ingrediente. Tăiați o păstaie de vanilie pe lungime și răzuiți coaja de la o portocală și de la o lămâie. Adăugați păstaia de vanilie, două bețe de scorțișoară și puțină sare în oală când apa începe să fiarbă, apoi reduceți focul și adăugați mucenicii în oală. Lăsați-i să fiarbă timp de aproximativ 8 minute sau până când încep să se ridice la suprafață. Atunci când mucenicii sunt gata, opriți focul.

Adăugați apoi zahărul în oală, coaja de lămâie, coaja de portocală, esența de rom și câteva linguri de nucă măcinată.  Amestecați cu grijă pentru a nu rupe mucenicii.

Acoperiți oala cu un capac și lăsați mucenicii să stea pentru aproximativ o oră, astfel încât aromele să se îmbine.

După ce ați lăsat mucenicii să se odihnească și să se infuzeze aromele, sunt gata de servire. Presărați nucă măcinată deasupra mucenicilor fierți. În plus, puteți adăuga puțină scorțișoară măcinată pentru a intensifica gustul.

Bucurați-vă de acești mucenici muntenești fierți, care vă vor încânta cu siguranță papilele gustative și vă vor aminti de copilărie. Poftă bună!

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel