Jean de la Craiova, părăsit de tată la 13 ani. Motivul pentru care și-a luat bătaie de la muncitori: „S-au prins și mi-am luat-o pe cocoașă”

Data publicării:
Youtube / Bursucu
Descriere foto: Youtube / Bursucu

Jean de la Craiova a avut începuturi foarte modeste, astfel că el a precizat câteva dintre greutățile copilăriei sale. Cum reușea artistul să se descurce în fața provocărilor.

Invitat la podcastul lui Bursucu, Jean de la Craiova a fost întrebat dacă a fost amărât în copilărie, acesta confirmând detaliul și spunând că până la cântat a făcut foarte multe lucruri. Fiind părăsit de tată la doar 13 ani, mama lui Jean de la Craiova a crescut singură 3 copii, lucru deloc ușor la acea vreme.

„Băi, și Ceaușescu a fost cizmar, de ce să vorbesc? Am trecut prin multe și am muncit mult ca să ajung unde sunt. Lasă și cu cântatul, că până la cântat e multă istorie. La 13 ani ne-a părăsit tata, iar mama ne-a crescut singură, pe toți trei.

Să crești trei copii ca mamă singură era foarte greu. Atunci ne-am luat inima în dinți fiecare și am încercat să facem ceva. Eu, după ce ieșeam de la școală, aveam sub blocul din Pantelimon un magazin de mobilă, jos, la parter.

Eram prea mic și firav să car, dar făceam curățenie, strângeam hârtii și cartoane după ce se aducea marfă. Era un restaurant, Amfora, și fiecare îmi dădea câte 5 lei, strângeam 25 de lei. Mergeam la aprozar și luam ce trebuia pentru acasă: fasole, cartofi, ca să ne facă mama de mâncare”, povestește Jean de la Craiova.

Youtube video image

Citește și: Prin ce momente stânjenitoare a trecut Jean de la Craiova: „Sunt evenimente în care încearcă să te ia la mișto”

Aristul spune cum la 13 ani a fost abandonat de tată, care s-a dus cu o altă femeie, iar în tot acest timp, Jean de la Craiova a fost forțat să crească fără model masculin în casă. El a încercat să învețe de la cât mai mulți din jurul lui.

„La 13 ani, tata și-a găsit o doamnă și a plecat. Nu am avut niciun bărbat ca model în copilărie. Dacă totuși am avut și am omis, și dacă e să zic că mi-a plăcut drumul lui în viață... eu am vrut să fiu mai bun ca el.

Am vrut să-l depășesc. La un moment dat am făcut un rezumat din tot ce întâmpinam și întâlneam eu în viață și am ales lucrurile esențiale și cele mai bune. Celelalte lucruri m-au ghidat. De exemplu, dacă fac așa, ajung într-un fel; dacă nu fac, ajung altfel. Dacă nu pun deoparte, mai târziu o să regret. Am încercat să-mi iau model de la oameni, dar cu multe invenții de la mine”, spune Jean de la Craiova.

 

Mai mult, pentru că trebuia să se descurce de la o vârstă atât de mică, Jean de la Craiova trebuia să fie inventiv. El vindea țigări pentru diverse servicii, până când oamenii și-au dat seama că el face bani.

„Căutam să-mi iau aparat pentru că mergeam la cules de tutun pe câmp. Căutam un aparat care face țigări, să-mi cumpăr foițe și aparat doar ca să frec tutunul și să-l bag în foiță, ca să nu mai dau bani pe țigări. La un moment dat, s-au prins și mi-am luat-o pe cocoașă. La 5 dimineața venea vagonul — așa îi spuneam tractorului cu remorcă — și dimineața ne lua pe toți și ne ducea pe câmp. Era un lan de porumb foarte mare. Prin porumbul acela te tăiai de la frunze și cu sapa pe căldura aia...”, povestește Jean de la Craiova.

Citește și: „Ochii văd, inima cere”. Jean de la Craiova a recunoscut tot, după 28 de ani de căsnicie. Și-a înșelat vreodată artistul soția?



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel