Jeanine Ivan, fază tare cu „exercițiile turbate”. Cum i-a venit ideea antrenoarei: „Acum mergem să facem acolo cu volanul lui Batman, nu?”

Data publicării:
EXCLUSIV

Jeanine Ivan s-a făcut cunoscută pe platformele de Instagram, una dintre cele mai virale și amuzante creații ale sale fiind seria de „exerciții turbate”. Antrenoarea a acceptat interviul Spectacola, spunându-ne cum i-a venit inspirația, dar și care este intenția din spatele videoclipurilor.

Jeanine Ivan este antrenor de fitness și este foarte activă pe Instagram, acolo unde postează videoclipuri informative, dar și corectări pentru amatorii care nu folosesc cum ar trebui aparatele din sala de sport.

Pentru că are de-a face cu foarte multe tipologii de persoane, am întrebat-o pe Jeanine dacă ne poate dezvălui câteva întâmplări amuzante din sala de sport. Iată ce ne-a spus ea:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanine Ivan | Online Personal Trainer (@jeanineivan)

„Printre cele mai amuzante povești la sală se numără felul în care clientele mele denumesc anumite exerciții, aparate sau accesorii. De exemplu, aparatul pentru crunch abdominal a devenit cunoscut în rândul clientelor mele ca “aparatul cu ghiozdan”.

Dar cel mai amuzant mi s-a părut când una dintre clientele mele, verificând programul de antrenament pe care îl aveam pregătit pentru ea, mi-a spus: “Acum mergem să facem acolo cu volanul lui Batman, nu?”.

Nu aveam nici cea mai vagă idee la ce se putea referi. Știam ce exercițiu urma să facem, dar nu îmi puteam imagina la ce se gândea ea. Când am folosit vreodată volanul lui Batman? Unde e Batman?

De fapt, se referea la mânerul pe care îl foloseam pentru tracțiuni la helcometru cu priză neutră, un mâner destul de voluminos, negru, cu scris galben, care are două prize neutre, una mai îngustă și una mai largă.

Probabil l-ați mai văzut prin săli. În altă zi, tot un astfel de mâner negru cu scris galben, dar mai îngust, pe care îl foloseam la extensii pentru triceps la cablu, a devenit cunoscut drept maneta lui Batman”, spune Jeanine Ivan, pentru Spectacola.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanine Ivan | Online Personal Trainer (@jeanineivan)

Cum a apărut seria de „exerciții turbate”

Seria de exerciții turbate se referă la cele mai comune greșeli pe care le fac amatorii în sala de sport. Jeanine a adunat toate aceste întâmplări și a creat un conținut ce a ajuns să fie vizualizat de sute de mii de persoane numai pe Instagram.

Inspirația a venit de la unul din clienții săi, care într-un context a folosit cuvântul „turbat”, iar în acel moment toate conexiunile s-au făcut:

„Cât despre seria de “exerciții turbate”, îmi amintesc că într-o zi, în timpul antrenamentului, unul dintre clienții mei îmi povestea despre ceva ce a văzut pe internet și a folosit acest cuvânt: “turbat”.

Mi s-a părut atât de amuzant și mi-a rămas în minte încât, atunci când am filmat un reel pentru Instagram, data viitoare am folosit expresia “exerciții turbate” pentru a mă referi la exerciții care nu sunt tocmai eficiente și optime pentru hipertrofie, subiectul despre care vorbesc cel mai des în postările mele. Și așa a apărut seria “exerciții turbate” la sală”, spune Jeanine, pentru Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel