Bucătarul chef Joseph Hadad a dezvăluit o modalitate extrem de delicioasă prin care poți prepara cartofii dulci.
Chef Joseph Hadad a dezvăluit o rețetă delicioasă realizată din cartofi. Dacă persoanelor care sunt aflate la dietă nu le este recomandat să consume această legumă, bucătarul a găsit o alternativă mai sănătoasă a acestui preparat, înlocuind cartofii albi cu cei dulci. Oricine poate realiza această garnitură, întrucât conține extrem de puține ingrediente. Cu toate acestea, celebrul chef promite că gustul îi va lua prin surprindere pe toți cei care o să încerce preparatul culinar, acesta putând fi servit cu diferite tipuri de carne sau chiar și cu pește.
”Punem ulei de măsline, pătrunjel și puțină sare de mare. Cartoful dulce este foarte bun și nu trebuie să-ți fie frică de el, pentru că nu îngrașă ca și cartoful normal. Are un gust deosebit, poți să pui și un pic iaurt, e foarte, foarte bun. O gustare sănătoasa și delicioasă, ce se poate transforma foarte ușor în garnitură pentru pește sau carne de vită. Simplitatea în ceea ce privește mâncarea, de multe ori poate fi și cea mai delicioasă variantă.”, a spus chef Joseph Hadad pe Instagram.
Bucătarul chef Joseph Hadad împărtășește pe blogul său personal diferite rețete sau trucuri din bucătărie, pentru toți pasionații din acest domeniu. De la cele mai complicate rețete, până la cele mai simple, acesta explică pas cu pas modul lor de preparare, astfel încât cititorii să se bucure de o experiență culinară cât mai perfectă. Una dintre cele mai recente rețete distribuite în mediul online de acesta este rețeta de shaorma de casă, un aliment de tip fast-food extrem de îndrăgit de toată lumea, care acum poate fi preparat chiar în propria noastră bucătărie, dar într-o manieră mult mai sănătoasă.
„Este o rețetă pe care eu o mâncam acasă când eram mic. În zona noastră mamele făceau frecvent așa ceva în casă și o puteți face și voi cu ușurință. Este bună pentru o masă de prânz ușoară, sănătoasă și sățioasă.”, a scris celebrul chef pe blogul său personal.
Ingrediente (pentru o porție):
Mod de preparare:
„Se taie puiul cuburi medii, se toacă ceapa julienne, roșiile în cuburi mari, castraveții felii și pătrunjel tocat grosier. Se încinge bine tigaia cu ulei de măsline, se pune puiul și se sotează 2-3 minute, până devine auriu închis. Se adaugă ceapa și se sotează până devine auriu deschis. Se pune sare, chimion și sumac si se amestecă bine, astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Se pune humusul pe farfurie, ca un pat. În mijlocul lui se adaugă puiul gătit și deasupra se pun legumele tocate și pătrunjelul. Peste marginea de humus se presară sumac. Farfuria se stropește cu ulei de măsline. Separat se pune pita sau lipia.”, a continuat Joseph Hadad.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News