Jurnalist, după cazul profesorului în fustă: Am atât de puțină energie încât plec. Nu doar din orașul unde locuiesc, ci din țară

Data publicării:
Fotografie de la Sebastiaan Stam: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/1206875/
Descriere foto: Fotografie de la Sebastiaan Stam: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/1206875/

Un jurnalist a reacționat după cazul profesorului în fustă: „Am atât de puțină energie încât plec. Nu doar din orașul unde locuiesc, ci din țară”.

„Am încercat să evit subiectul profesorului Andrei Nae, ca probabil fiecare persoană queer obosită de atacurile moraliștilor care vorbesc despre familia tradițională, într-o țară aflată în topul european al ratei divorțurilor, unde un copil din doi a fost lovit cel puțin o dată de familie, unde în fiecare oră doi copii sunt victime ale violenței, iar abuzurile sexuale împotriva copiilor au crescut de 6 ori în ultimii 10 ani. Dacă mai aducem în discuție și mortalitatea infantilă, rata de abandon sau de gospodării aflate în sărăcie extremă, spargem granițele tragicului.

Unii din comunitate, printre care și colegul meu Tudor Polojan, au ales să vorbească despre asta mai devreme. Bravo lui, bravo lor, au energie. Eu nu mai am, deși sunt printre cei mai tineri membri ai acestei comunități. Am atât de puțină energie încât plec. Nu doar de la DC News sau din orașul unde locuiesc, ci din țară.

Voi încerca să lupt și de acolo unde mă duc pentru comunitatea asta care a fost acuzată de orice merge prost, de un segment al populației (s-a văzut la referendum cât de mic și neînsemnat, dar epuizant și gălăgios) care a împământenit, adânc, cele mai odioase caracteristici ale mizeriei ideologiilor extremiste care au pătruns țara asta, de la dreapta la stânga, în toată istoria, foarte scurtă, aproape nesemnificativă, de stat modern. Faptul că ei împachetează toate astea ca fiind credință, în cazul în care au dreptate și există cu adevărat un Dumnezeu, îi va face să dea socoteală mai devreme sau mai târziu.

Totuși, s-a ajuns într-un ridicol atât de mare, încât i se cere ministrei Educației să „ancheteze” de ce profesorul purta fustă. Pe lângă faptul că citind asta nu îmi vine în minte decât celebra replică a lui Adrian Năstase, mă gândesc că poate strategia asta de liniște din partea comunității a fost bună doar până într-un punct. Moraliștii au avut atât de multă libertate să devină penibili, încât nu mai e nevoie să inventăm glume pe seama lor în spațiul online sau să mai mergem la proteste. Dar dintr-un punct încolo, în cazul meu acum, trebuie să le explicăm pe un ton calm, amabil, de ce următoarele idei vociferate aduc un deserviciu conceptelor bun simț, rațiune, în sensul mai larg, umanitate:

„Au ajuns bărbații să poarte fustă??”

Dragilor, bărbații au purtat pentru mult, mult mai multă vreme fustă decât au purtat pantaloni. Poate asta pare greu de conceput, pentru cineva care consumă doar retorică politică de la anumiți preoți, pastori, doar filme și muzică din „Epoca de Aur” și consideră că în cultura omenirii sunt cuprinse doar referințe din secolul al XIX-lea, până prin 1975-1980. Aveți realmente bărbați în fustă pictați pe biserici. Nici măcar preoții nu poartă pantaloni. De ce? Pentru că Biserica vrea să redea tocmai contextul istoric în care trăiau Iisus și majoritatea absolută a sfinților. În acel context istoric, bărbații nu purtau pantaloni”, a scris Alexandru Negrici, jurnalist DC News. Vedeți continuarea aici: https://www.dcnews.ro/am-incercat-sa-evit-subiectul-profesorului-andrei-nae-ca-probabil-fiecare-persoana-queer-obosita-de-atacurile-moralistilor-dar-e-ceva-de-adaugat-voi-pleca-din-romania_966825.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel