Cristiana Bratu ne-a oferit toate detaliile pe care trebuie să le știi despre antrenamentul Kangoo Jumps.
Kangoo Jumps este antrenamentul cardio care te ajută să scapi de un număr semnificativ de kilograme, solicitându-ți toate grupele musculare, dar care te ajută să-ți schimbi și starea de spirit, în același timp. Pentru a afla toate beneficiile pe care antrenamentele pe ghetuțe le aduc în viața noastră, dar și pentru a afla ce trebuie să mâncăm înainte de un astfel de antrenament sau câte calorii putem elimina într-o oră, am discutat cu Cristiana Bratu, instructor Kangoo Jumps.
„Pe lângă numeroase beneficii pentru sănătate, Kangoo Jumps este unul dintre sau pot spune chiar cel mai distractiv antrenament cardio. Foarte multă lume care frecventează sălile, evită antrenamentele cardio, tocmai pentru că sunt cele care reușesc să-ți taie răsuflarea și efectiv obosești rapid. Ritmul inimii și respirația se accelerează și în momentul în care ne ieșim din zona de confort, avem tendința să renunțăm. Kangoo Jumps are această super putere, de a ne face să nu mai simțim "oboseală", de a face ca antrenamentul să fie atât de distractiv, încât să nu te poți opri. Aduce diversitate prin faptul că este o clasă, de cele mai multe ori coregrafică, energică, la care pur și simplu nu te plictisești, ba din contră, atunci când se termină, dorești să o iei de la început. Este un antrenament de care ți se face dor, dacă nu-l practici un timp.”, a declarat Cristiana Bratu, instructor Kangoo Jumps, în exclusivitate pentru Spectacola.
Chiar dacă este ideal pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate, antrenamentele pe ghetuțe te ajută, în același timp, să-ți tonifici toate grupele musculare.
„Este ideal pentru cei care vor să slăbească, să-și remodeleze corpul, pentru persoanele care au probleme cu articulațiile, efectul rebound al ghetuțelor Kangoo Jumps atenuând impactul cu solul la săritură. Îmbunătățește echilibrul, corectând postura corpului, susține funcția cardiovasculară, îmbunătățește circulația sângelui și a limfei, crește capacitatea respiratorie și tonifică musculatura.
Antrenamentul Kangoo Jumps se poate adapta prin varietatea de coregrafii și mișcări, astfel încât să se lucreze absolut toate grupele musculare, însă în mod special se modelează și se întărește mușchiul abdomenului, ceea ce ajută foarte mult la susținerea și întărirea totodată a mușchilor lombari.”, ne-a mai spus antrenorul de fitness.
Nu există un număr prestabilit de calorii pe care le poți elimina în urma acestui antrenament, însă este cert că acestea nu vor fi deloc puține.
„Numărul caloriilor pierdute la un astfel de antrenament depinde de la persoană, la persoană. Este sigur faptul că, făcut constant, Kangoo Jumps accelerează arderile grăsimilor și, astfel, de la o ședință, la alta, în funcție de nivelul intensității clasei, modul de execuție, frecvența pauzelor luate în timpul clasei, putem arde din ce în ce mai mult. Secretul este răbdarea și perseverența!”, ne-a mai spus Cristiana.
„Sincer, eu sper sa pot practica acest antrenament până la 90 de ani, dacă îi apuc. Dacă sănătatea ne permite, nu cred că există limită de vârstă pentru practicarea Kangoo Jumps-ului. Bineînțeles că vom adapta antrenamentul prin tipul de exerciții, intensitate, frecvență, dar să nu ne punem bariere, când este vorba de sport, doar pentru că înaintăm în vârstă. Corpul are o capacitate fantastică de a se mișca, de a se reface după mișcare, putem face ce fel de antrenament dorim, la orice vârstă, dacă nu ne punem bariere psihice, în primul rând.”, a mai declarat Cristiana Bratu.
Dacă te hotărăști să mergi pentru prima dată la un astfel de antrenament cardio, atunci iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi înainte.
„Înainte de prima ședința trebuie să știi că nu este un antrenament ușor, este chiar unul dintre cele mai solicitante, dar cu siguranță este extrem de distractiv. Primele ședințe sunt "de cunoaștere", să ne împrietenim cu ghetuțele, spun eu, învățăm să stăm pe ele, să menținem echilibrul activând musculatura abdominală, spatele drept, ne obișnuim cu greutatea lor, executând mișcări de bază sau chiar dansând pur și simplu! Pașii, coregrafiile se vor învață în timp, iar rezistența inimii și a mușchilor va crește treptat, de la o ședință, la altă. Important este să vii să încerci, să vezi despre ce este vorba, care este atmosfera și dacă te regăsești în acest timp de antrenament. Câteva lucruri pe care să nu le uiți la antrenamente: șosete lungi, prosop, bustieră, haine sport, cât mai lejere, sticlă cu apă ... și neapărat zâmbetul.”, ne-a mai declarat instructorul de Kangoo Jumps.
În final, am rugat-o pe Cristiana să ne ofere câteva sfaturi cu privire la alimentația pe care trebuie să o avem, înaintea unui antrenament. Există astfel câteva alimente pe care trebuie să le evităm, înainte de a intra în sala de fitness.
„De evitat înainte de antrenamente sunt alimentele ce se digeră greu, mâncăruri cu sos, ciorbițe, tocături, shaorme. Recomand în schimb să mâncăm înainte fructe, banană, în mod special, struguri, sau biscuiței digestivi. Hidratarea este extrem de importantă, trebuie să bem apă nu doar când venim la sală și organismul cere din cauza efortului, ci trebuie să ne hidratăm pe tot parcursul zilei, săptămânii, lunii, vieții. Este un factor extrem de important în menținerea sănătătii articulațiilor, în mod special, cât și întregului organism.”, a conchis Cristiana Bratu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News