Lămâia, o explozie de sănătate pentru organism. Cele trei tipuri de boli pe care te ajută să la combați

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Lămâile sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume, însă multe dintre proprietățile cantității de vitamina C pe care le conțin  sunt necunoscute.

Lămâile sunt unele dintre cele mai consumate citrice din lume. Spania a fost, alături de Italia și Germania, una dintre primele țări în care cultivarea a fost practicată în secolul al XIII-lea, deși există surse bibliografice care indică faptul că în Imperiul Roman se bucurau deja de ele și cunoșteau proprietățile lor. Astăzi știm că ne ajută în fața diferitelor patologii, printre care și câteva foarte comune.

Fructul lămâiului se caracterizează prin culoarea sa galbenă, gustul său acru și o aromă specifică, apreciată atât în domeniul alimentar, cât și în cel estetic. Lămâiul are diverse varietăți care produc fructe pe tot parcursul anului.

Te-ar putea interesa și: Ceaiul simplu care ajută la detoxifierea organismului și în procesul de slăbire: „Trebuie să-l bei după fiecare masă”

După cum subliniază Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, vitamina C este una dintre marile bogății nutriționale ale lămâii. Implicată în producerea de colagen, ea are de asemenea proprietatea de a îmbunătăți vindecarea rănilor și de a întări sistemul imunitar. Însă poate cel mai ușor asociem acest compus cu lupta împotriva răcelii.

Te-ar putea interesa și: Anca Alungusei, terapeut în nutriție, face topul legumelor și fructelor. De ce nu recomandă pepenele roșu

Răceli cu simptome mai ușoare și recuperare mai rapidă

Vitamina C este importantă pentru producția de globule albe, care ajută la combaterea infecțiilor și bolilor. Consumul de alimente bogate în vitamina C este, așadar, o idee foarte bună pe tot parcursul anului, nu doar în cazuri de răceală. De fapt, nu previne răceala, însă reușește să facă simptomele mai ușoare, astfel încât să scăpăm mai repede de boală. Important este ca vitamina C să fie prezentă tot anul în dieta noastră, nu doar în anumite momente.

Te-ar putea interesa și: Băutura care te ajută să slăbești un kilogram pe săptămână. Rețeta de la mănăstire cu efecte miraculoase pentru sănătate și siluetă

Diabet

Lămâile sunt bogate în hesperidină, o substanță care influențează enzimele responsabile de controlul nivelului de zahăr din organism. Din acest motiv, s-a sugerat că atât acest compus, cât și fibrele pe care le conține acest fruct citric, ar putea avea o funcție de reglare a nivelului de glucoză din sânge, aspect deosebit de interesant pentru persoanele care suferă de diabet.

Te-ar putea interesa și: Băutura care crește imunitatea și duce la dispariția celulitei. Se prepară simplu acasă, din câteva ingrediente

Pietre la rinichi

În domeniul cercetării alimentare s-a analizat impactul consumului de lămâie în prevenirea formării pietrelor la rinichi. Această funcție ar putea fi explicată prin combinația dintre acidul citric transformat în citrat și calciu. În ceea ce privește boala renală, trebuie menționat și faptul că apa cu lămâie, o băutură foarte populară, stimulează funcția diuretică și astfel se evită și alte tipuri de afecțiuni, cum ar fi infecțiile urinare, relatează 20minutos.es.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel