Legătura dintre treburile casnice și conflictele în cuplu. Ce spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Adevaruri ascunse
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Lidia Fecioru a vorbit despre treburile casnice în cuplu și despre cum acestea pot crea conflicte și dezechilibre în căsnicie.

Invitată în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, Lidia Fecioru a vorbit despre treburile casnice și conflictele în cuplu. Aceasta a explicat de ce femeile spun, de obicei, că nu vor fi niciodată ca mamele lor sau că nu vor să facă ceea ce mamele au făcut în căsnicie. Bioenergoterapeutul a spus că această situație se întâmplă deoarece, înainte, femeile făceau totul în gospodărie, de la creșterea copiilor, la curățenie și gătit.

„Femeile tinere spun asa: „Eu niciodată nu o să fiu ca mama mea. Mama tot timpul a făcut curățenie, a gătit, ne-a slugărit pe toți, dar eu niciodată nu o să fiu ca ea, nu o să fac niciodată ce făcea ea”. O să facă exact ce făceau mamele lor. Nu o să vină nimeni să facă mâncare la copil și să-l hrănească. Poate că o să aveți o femeie care să vină să vă ajute la curățenie, la călcat, la spălat, dar nici asta nu este veșnic. Sunt femei care spun că nu au gătit 20 de ani. O să vă întâlniți cu situații când poate o să aveți un bărbat pe care o să-l iubiți foarte mult și o să vreți să vă dedicați. Și o să învățați să-i gătiți zilnic. Înainte își permiteau toți să își ducă copiii la grădiniță și mamele munceau”, a declarat Lidia Fecioru.

Te-ar putea interesa și: Semnele pe care ți le dă corpul când ești în relația nepotrivită. Lidia Fecioru: „Începem să devenim din ce în ce mai triști”

„Am văzut familii foarte fericite pentru că bărbații știu să gătească”

De asemenea, Lidia Fecioru a vorbit despre situația în care bărbatul nu face nimic pentru a-și ajuta partenera la treburile casnice. Aceasta a explicat faptul că un astfel de comportament vine din modul în care el a fost crescut de către părinții săi. De exemplu, un băiat obișnuit ca mama sa să îi ofere totul fără ca el să contribuie la treburile casei, va deveni un bărbat care nu se va implica în responsabilitățile casnice. Astfel, se creează conflictele în căsnicie pe baza faptului că femeia este nevoită să facă totul de una singură. Ba chiar, Lidia Fecioru a dezvăluit faptul că a cunoscut familii foarte fericite și armonioase pentru simplul fapt că bărbatul știa să gătească și contribuia la această activitate, împărțind astfel sarcinile cu soția.

„În casă este o echipă. De obicei, bărbații care au avut așa fel de mame care i-au cocoloșit, când sunt mari, tot așa s-au învățat, că mămica face mâncărică, că mămica le aduce de toate. Și au rămas cu mămica și după căsătorie. Se mută de la o mamă la alta. E firesc să nu accepți să ai așa un bărbat. Noi când îi creștem pe copii, trebuie să îi învățăm să își așeze lucrurile, să te ajute la curățenie, să îi implici în viața de familie. Și atunci o să îl faci un bărbat responsabil care știe să facă de mâncare, să aibă grijă de copii. Am văzut familii foarte fericite pentru că bărbații știu să gătească”, a adăugat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”.

Te-ar putea interesa și: Cum să câştigi respectul chiar de la prima întâlnire. Lidia Fecioru a dezvăluit 7 principii esențiale care te pot ajuta să faci o impresie bună: „Contează foarte mult”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel