Mihaela Bilic a dezvăluit care este ingredientul pe care nu ar trebui să-l omitem din farfurie.
Așa cum și-a obișnuit deja fanii de o lungă perioadă de vreme, Mihaela Bilic a venit cu o nouă recomandare extrem de benefică pentru sănătate, pe rețelele de socializare. De data aceasta, este vorba despre o legumă cu efecte miraculoase asupra sănătății, dar pe care, spune ea, o neglijăm cu toții și uităm să o introducem frecvent în alimentația noastră. Este vorba despre gulie, dezvăluie medicul nutriționist, care le mărturisește celor care nu au degustat-o până în prezent că se aseamănă extrem de mult cu varza, o legumă îndrăgită de foarte multe persoane.
„Vă mai amintiți ce gust are gulia?
Nu era toamnă în care tata, atunci când punea varza la murat, să nu dea să mâncăm cotor de varză cu sare. Era crocant, dulce și bun, ne băteam să prindem o bucățică din așa “delicatesă”.
Ei bine gulia, are exact același gust! Și e normal să fie așa, pentru că face parte din familia crucifere, exact ca și varza. De ce vreau să vă amintesc de gulie? Pentru că de multe ori uităm de existența ei și e păcat, este prietenoasă cu tubul digestiv, calmează și înlătura aciditatea. Cu toții știm că varza este recomandată în ulcer și gastrită, iar gulia are același efect benefic.”, scrie Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Astfel, persoanele care nu integrează frecvent această legumă în meniul propriu ar trebui să o facă, întrucât, după spusele medicul nutriționist, ea are avantaje de-a dreptul miraculoase pentru corpul uman. Spre exemplu, consumată în mod regulat și în cantitățile recomandate de specialiști, gulia îi va oferi organismului tău o doză importantă de vitamina C, poate combate cancerul la sân și te poate ajuta și într-o dietă, întrucât oferă o sațietate mai mare și de lungă durată.
„Chiar dacă este mai puțin celebră decât “surorile” ei, varza și broccoli, în gulie avem multă vitamina C- 100g gulie conțin 30mg vitamina C, cât într-o jumătate de portocală. Conține și 220mg potasiu, cat într-o banană, totul cu numai 20 cal/100g și fibre din belșug.
E adevărat, ca toți cruciferii, gulia balonează (are compuși cu sulf), dar are și bioflavonoide care neutralizează efectul estrogenilor și scad riscul de cancer de sân. Cat despre slăbit, nu mai vorbim- gulia crește senzația de sațietate și ajută la eliminarea retenției de lichide din organism. În plus consistența ei crocantă și răcoritoare o recomandă pentru ronțăit, în loc de chipsuri și covrigei.”, a continuat ea.
Cât despre modurile în care te poți bucura de gustul acestei legume, trebuie să știi că ele sunt nenumărate. Astfel, fie că alegi să o consumi simplă, în salate sau alături de alte aperitive, la mic dejun, organismul îți va mulțumi pentru această alegere.
„Puteți să o consumați ca atare, proaspătă sau în salată, simplă sau cu un sos de iaurt, tăiată în bastonașe ca și gustare sănătoasă cu humus, fasole bătută, salată de vinete, cremă de brânză sau cottage cheese. Dacă ronțăiți gulie precum iepurașii, veți avea beneficii și pentru digestie și pentru siluetă.”, mai spune specialista.
Vă invităm să urmăriți un interviu cu Mihaela Bilic:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News