Legume la cuptor cu arpacas. Garnitura ideală pentru orice friptură

Data actualizării: | Data publicării:
Retete, foto Unsplash, sursa Caroline Attwood
Descriere foto: Retete, foto Unsplash, sursa Caroline Attwood

Această rețetă de legume la cuptor cu arpacas merge de minune cu orice tip de carne, chiar și cu somonul. 

Ingrediente:


1 dovlecel mic

1 ardei gras roșu mic

1 ceapă roșie mică

3 felii rădăcină țelină

1 morcov mare

1 păstârnac 

6 linguri cu vârf arpacaș fiert

20 gr ghimbir

2-3 linguri ulei

sare

piper negru

chilli


Mod de preparare:


Se curăță legumele. Ceapa se taie peștișori, iar estul legumelor le vom tăia sub formă de bețișoare, dar nu extrem de subțiri. 

Tapetăm o tavă pentru cuptor cu hârtie de copt. Împrăștiem legumele în toată tava și le condimentăm cu sare, piper și chilli. Turnăm o lingură de ulei deasupra. Le amestecăm și le uniformizăm. Le băgăm apoi la cuptor pentru circa 35-40 de minute, la 200C. 

Într-o tigaie mai largă se încing 1-2 linguri de ulei și se adaugă ghimbirul dat pe răzătoarea mică. Se sotează 30 secunde, apoi adăugăm și arpacașul fiert. 

Când legumele sunt gata, scoateți tava din cuptor și turnati arpacașul peste legume. Amesteacți ușor și condimentați cu sare și piper după gust. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel