Leon Dănăilă, vizită surpriză la grădinița unde învață fiul lui Cristian Sabbagh. Cel mic suferă de autism, iar părinții au apelat la mii de ore de terapie

Data publicării:
Sursă foto: Captură foto Facebook Iulia Sabbagh
Descriere foto: Sursă foto: Captură foto Facebook Iulia Sabbagh

Celebrul medic Leon Dănăilă l-a vizitat, la grădiniță, pe fiul lui Christian și al Iuliei Sabbagh. Micuțul suferă de autism, dar se pare că totul merge spre bine. 

Christian Sabbagh și soția sa, Iulia Sabbagh au fost devastați atunci când au aflat că fiul lor, Geo, suferă de autism. Mama celui mic a fost cea mare și-a dat seama prima că ceva este în neregulă cu acesta, iar de acolo au urmat investigații și nenumărate analize. Cei doi au început să caute cei mai buni medici și cele mai bune clinici pentru a încerca să-l vindece pe micuț. Au mers chiar și la Viena, unde au aflat că există un tratament revoluționar, care l-ar putea aduce pe micuț pe calea cea bună. Și de această dată costul a fost unul uriaș.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Iulia Sabbagh a scris un mesaj, alături de o poză cu ea, fiul său și celebrul medic Leon Dănăilă. 

„Domnul Profesor Doctor Leon Dănăilă i-a făcut astăzi lui Geo o surpriză inedită, l-a vizitat la grădiniță. Excelența Sa are toată încrederea ca Geo este pe drumul cel bun și totul o să fie bine!”, a scris Iulia Sabbagh, pe rețelele sociale. 

Te-ar putea interesa și: Răzvan Fodor, confesiuni despre relația cu Irina și cum l-a schimbat viața de familie: „Sunt un soț și un părinte responsabil”

Leon Dănăilă este un reputat neurochirurg român, cunoscut atât în România, cât și la nivel internațional pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul neurochirurgiei. Născut pe 1 iulie 1933 în Darabani, județul Botoșani, Leon Dănăilă este considerat unul dintre cei mai importanți medici din lume în domeniul neurochirurgiei, fiind adesea supranumit "sculptorul de creiere".

A efectuat peste 40.000 de operații pe creier de-a lungul carierei sale, multe dintre ele complexe și inovatoare. A fost pionier în introducerea unor tehnici chirurgicale noi în România, inclusiv tehnici minim invazive. De asemenea, a contribuit la scăderea semnificativă a mortalității în neurochirurgie. În plus, este cunoscut pentru stilul său de viață modest și pentru devotamentul său față de pacienți. În ciuda succesului profesional, a ales să trăiască simplu, dedicându-și viața în întregime neurochirurgiei. În anii 2000, Leon Dănăilă a intrat și în politică, fiind senator din partea Partidului Național Liberal.

Autismul, cunoscut și sub denumirea completă de Tulburare de Spectru Autist (TSA), este o tulburare neurodezvoltamentală care afectează modul în care o persoană interacționează și comunică cu ceilalți, precum și comportamentul său. Simptomele variază de la ușoare la severe, motiv pentru care este considerat un spectru. Persoanele cu autism pot avea dificultăți în a înțelege gesturile sociale, limbajul verbal și nonverbal, și pot manifesta comportamente repetitive sau interese restrânse.

În România, estimările din ultimii ani indică faptul că aproximativ 1 din 68 de copii se află undeva pe spectrul autist, conform datelor globale oferite de organizații internaționale precum CDC (Centers for Disease Control and Prevention).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel