Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre relațiile începute pe internet sau pe pe platformele de dating.
Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3 despre relațiile începute pe rețelele de socializare.
Poţi să îţi găseşti jumătatea pe aplicaţiile de dating, dar important e să fie ceea ce îţi doreşti. Înainte te duceai la horă şi cunoşteai oameni, iar apoi trebuia să ştie familiile şi toată lumea.
Era chestia de castitate până la căsătorie, să intre virgină în biserică, erau nişte valori morale. Erau alte valori ale societăţii. Dar acum, cu trecerea timpului, am intrat în goana timpului, iar a cunoaşte pe cineva e la un click distanţă.
Dacă nu ieşi din casă, nu ai cum să iei legătura. Prima legătură poate fi online, însă următoarele întâlniri trebuie să fie offline.
Oamenii care stau şi îşi fac conturi pe aceste platforme au o problemă. Din prima au un handicap emoţional. În primul rând, nu au încredere în ei, nu au curajul de a crea o relaţie. Pe aceste platforme nu stau neapărat tineri pentru că tinerii ies, se distrează, socializează, se duc în cluburi. Acolo sunt oameni care au 30+.
Cei care au conturi acolo, dacă îi întrebi la un moment dat o să afli că nu au găsit ce căutau. Încearcă continuu să găsească şi de multe ori îţi dai seama că după ce ai ieşit persoana nu e cea pe care o cauţi.
Dezamăgirea este enorm de mare şi va exista o perioadă în care oamenii nu vor mai intra pe platformele astea.
Nu au curajul să cunoască pe cineva din cauza unor complexe, unor frustrări.
Perioada de pandemie a scos foarte mult frustraţi la iveală pentru că nu au mai avut unde să plece şi acolo sunt foarte multe persoane. Dintre cei care stau pe astfel de platforme, 10% sunt cei care caută să discute, să aibă cu cine vorbi, alţi 30% şi-au făcut conturi fiind căsătoriţi şi caută aventuri, 50% sunt cei cu conturi false şi au mai rămas cei 10% care cu adevărat vor să cunoască pe cineva.
Există persoane care s-au cunoscut pe internet, s-au căsătorit. Se poate. Dar asta înseamnă să accepţi totul.
Mi-am făcut cont pe TikTok. Mi se pare curios să văd comportamentul fiecărei persoane. Cu frustrările lor. Tipologii diferite.
Şansele să îţi găseşti jumătate sunt foarte mici. Poate 5%. Este o soluţie, o rezolvare temporară, dar nu aşa se rezolvă. Tot înşelat este, tot minciună se numeşte.
"Tocmai pe aceste şase subiecte lumea le vorbeşte şi cel mai des, căci restul sunt neinteresante. Când avem de spus lucruri importante ce ţin de noi, trebuie să vorbim neapărat.
De pildă, ce s-a întâmplat astă-noapte în pat. Noi, femeile, trebuie să vorbim repede cu o prietenă. Că nu putem altfel. Eu spuneam cândva că nu e bine să-l lauzi pe soţul tău cum este în pat, că s-ar putea să fie un curioasă acea prietenă.
Primul subiect despre care nu trebuie să vorbim cu prietenii este infidelitatea partenerului. Suntem pornite pe chestia asta, cum am aflat că ne-a înşelat partenerul, dăm vestea. E vestea aia că persoana dragă te-a înşelat. Nu putem să ne ţinem gura. Ne plângem şi ne văităm.
De foarte multe ori, prietenii cei mai apropiaţi îşi pierd încrederea în tine sau în partener. E ca şi cum l-ai face imoral pe partenerul tău. Faci chestia asta, abia atunci când ai luat o decizie de a te despărţi de acea persoană.
Toate aceste lucruri trebuie să le vorbeşti cu o terţă persoană, precum un psiholog. Dacă nu am hotărât să rupem relaţia, nu vorbim despre infidelitate. Merg la psiholog şi îmi vărs toate lacrimile posibile, dar nu faţă de cei care sunt aproape de noi.
Mai avem tendinţa să o sunăm pe mama, apoi cea mai bună prietenă. Aia se duce şi vorbeşte cu alta şi tot aşa. Aşa fac şi bărbaţii, nu doar femeile.
Prietenii te desconsideră apoi pentru că eşti bârfitoare. Dacă ştii că o să-l ierţi, taci! Înseamnă că nu o să-l ierţi, dar o să te răzbuni pe el.
Citește continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News