Lidia Fecioru, semnal de alarmă. Cazul unui bărbat de 40 de ani, diagnosticat cu depresie: „Fusese dat afară pentru că era prea bărân”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Youtube: Damian Drăghici
Descriere foto: Sursă foto: Youtube: Damian Drăghici

Lidia Fecioru dezvăluie cauzele depresiei.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a fost invitată în podcastul lui Damian Drăghici acolo unde a abordat mai multe subiecte, iar unul dintre acestea este despre gradul ridicat de depresie, una dintre „bolile” cele mai răspândite în secolul acesta.

Vezi și: Motivul pentru care generația tânără este din ce în ce mai bolnavă. Lidia Fecioru: „Un tineret „zombat” / VIDEO

Cu depresia se confruntă atât tineri, dar și persoane mai înaintate în vârstă, iar cauzele sunt la fel de multe ca și persoanele care se confruntă cu aceasta.

„S-a triplat numărul de depresivi în ultima vreme. Începând din perioada de pandemie și până acum, dar îndeosebi după pandemie, depresiile sunt crunte la orice categorie de vârstă. Foarte mulți tineri suferă de depresie.”, a spus Lidia Fecioru.

De asemenea, specialista mai spune că printre cauzele cele mai răspândite la depresia în rândul tinerilor se regăsesc nesiguranța zilei de mâine și stresul de la locul de muncă, mai ales când vine vorba despre tinerii care lucrează la „multinaționale”:

Vezi și: Lidia Fecioru, radicală împotriva postului: „O anemiere în masă”. În ce constă, de fapt, credința / VIDEO

„Cauza depresiei la tineri ar fi nesiguranța, incertitudinea, nesiguranța zilei de mâine. Sunt copii buni, frumoși, avem foarte mulți tineri educați, buni, nu copii de bani gata, care, săracii, sunt în depresie. Incertitudinea asta îi debusolează. Au incertitudinea în ceea ce înseamnă un post de muncă, iar când spui post de muncă spui siguranța ta, a familiei tale. Poate că vrei să-ți faci o familie, dar când vezi că nu ai nicio siguranță ca pace sau ca liniște, nu mai poți face lucrurile astea. De zece ori se gândesc săracii copii. Am mulți tineri care lucrează la multinaționale, ies de acolo după 10-12 ore și sunt storși, n-au nicio viață, să-i bucure ceva. Scapă sâmbăta și vor să meargă undeva, dar nici nu știu unde”, a mai precizat specialista.

Lidia Fecioru mai precizează că rețelele de socializare și numeroasele platforme care se ocupă cu diverse servicii, precum cele de catering, i-au făcut pe tinerii de azi foarte comozi:

„Chestia asta i-a făcut comozi, cu mâncarea la un apăsat de buton, totul e la o apăsare de buton. Cu rețelele de socializare e dezastru. Ei nu-și mai fac relații, nu mai agață o fată pe stradă.”

Vezi și: Alimentul considerat a fi „aur” pentru ficat și creier. Lidia Fecioru: „Avem nevoie de el”

Printre altele, Lidia Fecioru dezvăluie cazul unui pacient de-al său, un bărbat la 40 de ani care fusese dat afară de la locul de muncă pe criteriul vârstei. Cu toate acestea, spunându-i să își facă propria sa afacere, bărbatul i-a răspuns Lidiei că „nu poate lucra fără stăpân”:

„Am avut un tip care era director la o multinațională care a venit într-o formă de depresie destul de gravă. Îți dai seama că, de fapt, depresia era că nu mai era director. Și spun: „Dar ce vă face să trăiți chestia asta în interiorul dumneavoastră așa tare?”, eu știind că el a lucrat și a dat tot până la 40 de ani. La 40 de ani i-au zis ăia „Pentru noi ești bătrân”. I-am zis să facă el o altă afacere, că avea suficienți bani, și-mi zice: „Nu pot munci fără stăpân”.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel