Lidia Fecioru vine cu sfaturi prețioase pentru această perioadă.
Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii Exclusiv VIP, de pe Prima TV, unde a venit cu niște sfaturi prețioase de care trebuie să ținem cont, în preajma Sărbătorilor Pascale.
"După cum spunea părintele Calistrat: "Faceți ce vreți, dar numai nu vă mâncați între voi". Curățenia sufletească e foarte importantă și trebuie să avem grijă să ne curățăm sufletul de răutate, invidie, de toată mizeria umană. Nu trebuie să ne lăsăm duși în ispită, măcar în această perioadă. Cât putem să fac bine, să facem, să nu fim parte dintr-o turmă. Dacă nu putem face bine, să nu facem nici rău. Este important să ne găsească Paștele cu curățenie în casă, ordine, care ne aduce bunăstare, inclusiv bani. Îmi pare rău că oamenii nu au bani ca să-și plătească facturile. E dureros.
Atunci când dăruim să nu uităm măcar în gând să mulțumim pentru ce avem și să ne cerem iertare, dacă nu putem cu voce tare. Ce ține de zilele de sărbători e bine să dăruim din suflet cât putem, să nu-ți pară rău. Aveți grijă de sufletele voastre, căci de aici vine și curățenia casei, sufletul e oglinda casei noastre, a prietenilor noștri.", a declarat Lidia Fecioru, în emisiunea Exclusiv VIP, de pe Prima TV.
"Trebuie să avem la Slujba de Înviere o bancnotă în buzunar, pe care să o sfințim în noaptea de Înviere. Această bancnotă trebuie să o păstrăm, ea va fi pentru învierea noastră, pentru învierea care vine în această perioadă, ne va purta noroc la bani. Trebuie să dăm de pomană obligatoriu un cap, de exemplu un pește, o găină, ceva să aibă cap. Este pentru mântuirea sufletelor celor plecați din viața noastră. Se spune să este o jertfă în memoria lui Iisus Hristos. Animalul trebuie dăruit viu. Important este să nu uităm de acel bănuț din buzunar.
Este important să ținem în această săptămână post. Curățarea astea e foarte importantă ca noi, ca să trecem aceste sărbători în liniște, în pace. Nu contează mâncarea, îmbuibarea, contează liniștea sufletească.", a mai dezvăluit ea.
"Dacă avem un copil mic, la 5-6 luni. Trebuie să punem un cuțit, topor, în dreptul ușii și trebuie să punem copilul cu picioarele pe el și să spunem: Copilul să fie uite ca oțelul, tare ca fierul, să vorbească repede și să fie auzit de toată lumea.", a continuat ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News