Lili Sandu are acum 41 de ani și este proaspătă mămică. În urmă cu 10 ani, medicii aveau să îi dea un diagnostic devastator: acela că nu va putea face copii. Vedeta a dezvăluit cum s-a tratat pentru aceste probleme de sănătate și cum i-au schimbat viața.
Lili Sandu a fost invitată în podcastul Lorenei Buhnici, unde a povestit cum a ajuns să fie pasionată de nutriție. Vedeta s-a confruntat în trecut cu dereglări hormonale care prevesteau infertilitate.
La 40 de ani, Vedeta a adus pe lume un băiețel perfect sănătos.
„Totul a început cu o problemă de sănătate. Atunci îți dai seama că trebuie să reglezi ceva la tine, începi să te documentezi și, ușor-ușor, începe să-ți placă. Să fie mai mult decât un hobby, să fie o pasiune. Asta s-a întâmplat cu mine”, a dezvăluit Lili.
Vedeta povestește că în urmă cu 10 ani, chiar înainte să se mute în Statele Unite, acolo unde a locuit câțiva ani, a descoperit că suferea de o dereglare hormonală care anunța o menopauză precoce. Vedeta avea 29 de ani la acea vreme și a găsit soluția salvatoare în alimentație. A devenit vegetarian.
„Înainte să plec din România [în Los Angeles], probabil din cauza stresului, din cauza nopților nedormite, concerte și așa mai departe, am avut o dereglare hormonală puternică. Analizele îmi arătau că eu nu voi mai putea face copii.
Eram într-o pre-menopauză. Aveam până în 30 de ani, 29. Asta a coincis cu perioada în care eu am plecat. Los Angeles este kilometrul zero în ceea ce privește nutriția. Nu cred că există un loc atât de ofertant cum este el. Am cunoscut un doctor care m-a pus pe o dietă vegană. Mi-a fost foarte greu, dar repet, acolo aveam ce să mănânc și gustos. Sunt supermarketuri întregi în care te servești cu totul vegan și gustos. Așa au început acele căutări. Mi-am dat seama că era ceva și la nivel psihologic, la nivel spiritual. Așa am început vindecarea”, a spus vedeta.
Timp de 7 ani, vedeta nu a consumat deloc alimente de origine animală. Întoarsă în România, ea și-a reluat vechile obiceiuri alimentare.
„Nu am rămas vegană, după ce m-am întors în România mi-a fost foarte greu, dar cei 7 ani au fost stricți. Citeam orice etichetă apoi. (…) Am început încet. Am introdus ouă, brânză de capră, acum pot să spun că mănânc carne. Am mâncat carne în timpul sarcinii. Mi-aducea mama carne de la țară, curată. La început, în momentul în care ai o problemă de sănătate, trebuie un pic să faci militărie cu organismul pentru că îți dictează creierul: «Ce, nu-mi dai zahăr?». Eu aveam și o dependență de zahăr. Dacă îmi cumpăram un tort, până nu îl mâncam…, nu exista să iau de două ori și după să mă opresc. Acum pot să-mi păstrez un echilibru”, a mai spus vedeta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News