Loboda, beneficii uimitoare pentru sănătate. De ce este bine să o consumi

Data publicării:
Beneficiile lobodei, sursa unsplash/ autor Delfina Iacub
Descriere foto: Beneficiile lobodei, sursa unsplash/ autor Delfina Iacub

Loboda este o plantă foarte apreciată, ale cărei proprietăți terapeutice sunt cunoscute încă din Antichitate.

Loboda conține multe vitamine și săruri minerale și este folosită în rețete precum ciorbe, salate și plăcinte. Loboda conţine aproape de două ori mai multă vitamina C decât lămâia. Planta ajută la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar, stimulează digestia şi previne accidentele vasculare.



Iată cele mai importante beneficii ale lobodei:

Întăreşte sistemul imunitar  

Loboda este recomandată pentru întărirea sistemului imunitar. ”Conţine vitamina C şi intră în categoria plantelor care ajută la creşterea imunităţii” , confirmă medicul. Calculele specialiştilor arată că loboda are aproape de două ori mai multă vitamina C decât lămâia, despre care se ştie că este recomandată pentru conţinutul crescut de vitamina C  

Previne accidentele vasculare şi cancerul  

Graţie conţinutului crescut de vitamina K, loboda are beneficii pentru circulaţia sângelui. Un consum regulat de lobodă  reduce riscul apariţiei  accidentelor vasculare. Loboda conţine antioxidanţi puternici precum anociani şi carotenoide care contribuie la reducerea semnelor de îmbătrânire prematură şi la prevenirea unor mutaţii celulare care pot cauza apariţia unor diferite tipuri de cancer.

Combate anemia

Fierul este un mineral esențial pentru formarea globulelor roșii în sânge, dar și pentru transportarea oxigenului în organism. Loboda conține fier în cantități semnificative, ceea ce înseamnă că poate spori nivelul de fier din organism, contribuind la tratarea anemiei.

 

Contribuie la sănătatea ochilor

Loboda este benefică și pentru sănătatea ochilor tăi. Bogată în caroteni și antocianine, loboda îți poate reduce riscul de cataractă sau de glaucoma, afecțiuni oculare grave, care îți pot pune în pericol vederea. Mai mult decât atât, datorită antioxidanților care se regăsesc din belșug în această plantă, și riscul de degenerescență maculară este redus în mod semnificativ, potrivit unor studii.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel