„M-a supărat și înfuriat sub toate formele” Felicia Donose a ajuns la terapie din cauza comparației cu Adele. Cât de mult a suferit artista

Data actualizării: | Data publicării:

Felicia Donose a explicat cât de mult a afectat-o comparația cu Adele, celeba solistă americană.

Felicia Donose, cunoscută drept și Fely, este una dintre cele mai celebre cântărețe din România . Ea a participat la numeroase competiții muzicale, inclusiv la Vocea României în 2012, în echipa lui Marius Moga. Ea acum are 37 de ani și a vorbit cu ocazia unui interviu la „Scena deschisă”, Digi24, despre corvoada de a fi comparată cu Adele, celebra cântăreață din SUA, recunoscută la nivel internațional.

Motivul terapiei

Fely a vorbit despre episodul frustrării pornite din cauza veșnicii comparații cu Adele. Ea se supăra mereu când oamenii, din cauza asemănării din mai multe puncte de vedere cu Adele, îi cereau să cânte melodii ale solistei americane. Aceste comparații au durat o perioadă lungă de timp și cel mai mult au afectat-o la început de carieră, atunci când intrase în depresie din acest motiv. Cu toate acestea, ea a mers la terapie, acolo unde a trecut peste frustrarea comparației și „nerecunoașterii”, văzând cu ochi buni acum trecutul său.

„M-a supărat  și înfuriat sub toate formele. Eu îmi doream ca orice om de pe planeta asta să nu fiu comparată, ca lumea să mă iubească și să mă îndrăgească pentru ceea ce sunt eu cu adevărat. Eu de multe ori uit de voce, de rolul ăsta de cântăreață. Atunci când mă simt rănită sau frustrată, e Felicia care se simte rănită și frustrată. Adică, nu vrei să mă cunoști pe mine decât să zici că sunt Adele de România? Mai târziu am înțeles, când m-am mai maturizat, și am lucrat mult cu mine la terapie pe care o recomand să fie făcută sub toate formele ei la orice vârstă. este cel mai sănătos lucru pe care îl poți face pentru sufletul și mintea ta. Am lucrat mult pe terapie, pe treaba asta de a nu mai fi comparată, și mi-am dat seama că de fapt era un așa de mare compliment pentru că oamenii nu puneau la pachet doar vocea lui Adele sau doar asemănarea mea cu ea, ci și felul de a fi, cum se comportă că e așa mai caldă, mai deschisă, Acum mă simt foarte bine în această privință.”, a spus Fely, la „Scena deschisă”.

Toată familia ei cântă

Felicia a adus vorba și despre copilărie, momentul când și-a dat seama că este înzestrată. Totuși, nu era de mirare deoarece întreaga ei familie a stăpânit acest talent. Artista recunoaște că încearcă să păstreze cât mai mult spiritul copilăros. Cel mai mult pare să o aprecieze pe mama ei care cântă superb, după cum spune ea.

„Eu sunt copilul veșnic. Am spus asta de la începutul anilor mei de maturitate, dacă vrei. Sunt copilul veșnic și îmi doresc să fiu așa întotdeauna pentru că îmi dau seama că, din „lucrurile” care mă bucură în viața asta, deși am 37 de ani, eu mă simt încă un copil. Am așa, inima vie, și cu bune, și cu rele, cu tot ce înseamnă asta. Am și ajutoare de nădejde. Am mai multe, de la planul personal până la cel profesional. De mai multe ori pun câte o postare din asta de suflet pe Instagram și îmi zic că nu sunt suficient de recunoscătoare pentru cât ajutor am din partea oamenilor din viața mea. Trebuie să-mi aduc aminte mai des despre acest lucru.

Felicia a exersat darul artistic de la o vârstă fragedă, iar rezultatele aveau să se vadă. De asemenea, ea a avut și abateri, ca orice copil, însă pasiunea a răzbit:

Am cântat din fața oglinzii, până în fața scării și până în spatele blocului. Am făcut și coregrafii pe piesele melodiilor de la Genius, Spice Girls și tot așa. Am avut o copilărie, pot să zic, încărcată și atunci cu muzică. Când aveam zece ani eram în corul bisericii, învățam să cânt pe voci. În școală la fel, am fost solista școlii până în clasa a 5-a când am început să mă răsfăț și mi-a zis profesorul de muzică: „Bine, hai la vocea a treia, nu mai ești solista școlii”, asta ca să-mi dea o lecție.

Muzica am stăpânit-o din familie. E o iubire care curge din familie. Nu știu exact dacă în partea bunicilor a fost muzica pentru că nu i-am cunoscut decât până la șase ani. Tata cânta la chitară, frații mei au învățat instrumente de la tata. Tot timpul era muzică la noi în casă, toate genurile de muzică. Mama cânta foarte frumos muzică populară. Deși e ardeleancă, iubește muzica oltenească. Mama cântă superb, deși a ascultat-o pe mama ei care nu a încurajat-o să profeseze, așa că s-a axat pe familie și treburi casnice.”, a încheiat artista.

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel