Machiajul tenului acneic. Thea Haimovitz explică pas cu pas ce trebuie să faci pentru a obține un ten perfect

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouTube/Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Captură video: YouTube/Spectacola

Machiajul tenului acneic poate fi o provocare, dar cu produsele potrivite și o tehnică corectă, poți obține o piele perfectă. Thea Haimovitz a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Spectacola, în care a dezvăluit sunt cele mai bune practici pentru aplicarea machiajului pe un ten cu acnee.

Machiajul tenului acneic poate părea o provocare, însă cu o abordare corectă și atenție la nevoile specifice ale pielii, poți obține un aspect impecabil și de durată. Cheia este să urmezi o rutină de machiaj, care să includă pași esențiali pentru pregătirea pielii, aplicarea produselor adecvate și tehnici de finisare care să mascheze imperfecțiunile fără a bloca porii sau a irita pielea. Astfel, poți avea încredere că vei arăta și te vei simți minunat, indiferent de problemele tenului tău. În exclusivitate pentru Spectacola, Thea Haimovitz ne-a oferit câteva sfaturi prețioase pentru persoanele cu ten acneic care doresc să obțină un look impecabil. Specialista a explicat pas cu pas ce trebuie făcut pentru a ascunde imperfecțiunile și a obține un ten perfect.

Curățarea corectă a tenului acneic

Primul pas esențial în pregătirea tenului acneic pentru machiaj este curățarea delicată a pielii. Thea Haimovitz subliniază importanța utilizării unor produse multiple, în special pe bază de apă, pentru a dizolva impuritățile liposolubile. Un lapte demachiant destinat tenurilor sensibile și deshidratate este ideal pentru a îndepărta murdăria și uleiurile produse de piele, fără a o usca excesiv.

„În primul rând, la o piele cu acnee se folosește de obicei machiajul pentru a ascunde imperfecțiunile. Cu cât acneea este mai gravă sau pielea se îngroașă, femeile se străduiesc să aplice machiajul și de multe ori machiajul nu face aderență la față, pentru că pielea nu are un pH echilibrat.

Curățarea tenului cu acnee ar trebui să fie una delicată, să fie una făcută cu mai multe produse, o parte din produse trebui să fie pe bază de apă, în așa fel încât să dizolve ceea ce este liposolubil. Unele produse trebuie să conțină o combinație de ingrediente încât să fie în stare să dizolve ceea ce este liposolubil, cum ar fi folosirea unui lapte demachiant predestinat tenurilor sensibile, tenurilor deshidratate, chiar și tenurilor acneice. Este esențial să îndepărtăm murdăria, uleiurile pe care le produce pielea, impuritățile fără a usca pielea”, a spus Thea Haimovitz, în exclusivitate pentru Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Topul ingredientelor din produsele de machiaj pe care să le eviți dacă ai acnee. Thea Haimovitz: „Fac un fel de peliculă și nu lasă pielea să funcționeze”

Machiajul tenului acneic. Thea Haimovitz explică pas cu pas ce trebuie să faci pentru a obține un ten perfect

Pentru a obține un machiaj de durată pe un ten acneic, Thea Haimovitz recomandă utilizarea unui primer non-comedogenic. De asemenea, igiena este crucială: pensulele, bureții și aplicatoarele trebuie să fie întotdeauna curate. Dacă se aplică machiajul cu mâinile, acestea trebuie să fie foarte bine spălate sau să se folosească mănuși strânse pe mână.

Cât despre alegerea fondului de ten, există fonduri de ten special create pentru tenul acneic. Dacă nu găsești nuanța potrivită, specialista sugerează să optezi pentru un fond de ten bun pentru acnee și să ajustezi nuanța cu o picătură din altă culoare. Fondul de ten mineral este o opțiune excelentă deoarece tinde să înfunde mai puțin porii. Corectoarele non-comedogenice sunt, de asemenea, recomandate pentru acoperirea imperfecțiunilor. De asemenea, pudra trebuie aplicată într-un strat foarte subțire pentru a evita blocarea porilor. 

„Este nevoie de un primer care să fie non-comedogenic. De asemenea, trebuie să folosești pensule, bureți, aplicatoare curate. Dacă este propria ta față și ești curată pe mâini, atunci este bine să aplici cu mâinile sau să îți iei niște mănuși foarte strânse pe mână cu care să îți aplici produsele pe față.

Există fond de ten care este pentru tenul acneic. Cel mai bine este, dacă nu găsești fondul de ten potrivit pentru tenul acneic, să cumperi un fond de ten bun, care știi că este bun pentru acnee și să reglezi nuanța cu o picătură din altă culoare. Fondul de ten mineral este o obține foarte bună. Se spune că s-ar putea să înfunde mai puțin porii. Totodată, există corectoare non-comedogenice pentru a acoperi imperfecțiunile. Pudra trebuie pusă într-un strat foarte subțire pentru a nu înfunda porii. Există pudră special pentru acnee. Pielea trebuie pusă în evidență și să nu pară o piele cu acnee gravă acoperită. Totul trebuie tapotat”, a precizat Thea Haimovitz, în exclusivitate pentru Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Transpiri și se duce machiajul? Mirela Vescan îți dezvăluie trucul pentru un ten perfect în zilele caniculare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel